Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, vrijdag 22 oktober

Alkmaar 22-10-2004 - 16.00 uur

Diefstal uit woning

Oost-Grafdijk, donderdag 21 oktober 2004.

Vanuit een woning aan de Kamerhop is geld weggenomen. Dit is gebeurd tussen 13.30 en 15.15 uur, toen de bewoner buiten aan het werk was. De dader heeft vermoedelijk met een valse sleutel de woning kunnen binnenkomen. Zowel geld als een bankpas zijn gestolen.

Tweemaal inbraak in flatwoning

Alkmaar, donderdag 21 oktober 2004.

In een flatgebouw aan de Rijnstraat is in twee woningen ingebroken op klaarlichte dag. De inbreker heeft het slot van beide voordeuren opengebroken. Uit een van de woningen is een tas met een digitale camera en opzetlenzen verdwenen. Vanuit de andere woning zijn een mobiele telefoon van het merk Samsung, een computer, webcam en digitale fotocamera gestolen.

Videoauto spoort snelheidsovertreders op

Alkmaar en omgeving, donderdag 21 oktober 2004.

Met een onopvallende videoauto heeft de politie een zestal snelheidsovertreders kunnen opsporen, zij kregen allen een proces-verbaal. Een 22-jarige autobestuurder uit Sint Pancras en een 23-jarige automobilist uit Hoofddorp reden op de Ommering in Alkmaar meer dan 50 km/u te hard, zij moesten hun rijbewijs afgeven. Twee bestuurders belden onder het rijden met mobiele telefoon en kregen daarvoor een bekeuring. Een autobestuurder kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel.

Poes beschoten

Noord-Scharwoude, donderdag 21 oktober 2004.

De eigenaar van poes Deedee heeft aangifte gedaan van dierenmishandeling. De poes blijkt op dinsdag 12 oktober tussen 18.30 en 12.30 uur met een vuurwapen beschoten te zijn. Daardoor is haar linker voorpoot aan de bovenkant gebroken. De kogel zat nog in het pootje. De poes woont aan de Korenmolen.

Drankrijder aangehouden

Uitgeest, vrijdag 22 oktober 2004.

Op de Provinciale weg is een 42-jarige drankrijder uit Uitgeest aangehouden. De man bleek met drank op te rijden. Hij blies 480 ug/l, dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid. Hij krijgt een proces-verbaal.

Drankrijder met auto te water

Alkmaar, vrijdag 22 oktober 2004.

Een 20-jarige drankrijder uit Alkmaar is rond 03.30 uur met zijn auto bij de Vondelstraat te water geraakt. De man bleef ongedeerd. Bij de alcoholcontrole bleek hij teveel drank te hebben genuttigd. Hij blies 610 ug/l, en moet daarom zijn rijbewijs inleveren (tot 220 ug/l is toegestaan). Hij krijgt een proces-verbaal en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.