Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, vrijdag 22 oktober

Den Helder 22-10-2004 - 16.00 uur

Jongen met nepwapen aangehouden

Warmenhuizen, donderdag 21 oktober 2004.

Een 14-jarige jongen uit Oudkarspel is aangehouden rond 17.45 uur op een schoolplein aan de Dorpsstraat in Warmenhuizen. Hij droeg een zakmes bij zich en een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Bij het neppistool zaten ook plastic schietballetjes. De jongen heeft afstand gedaan van deze verboden voorwerpen. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Driemaal bon

Den Helder, donderdag 21 oktober 2004.

Een 19-jarige inwoner uit Den Helder is rond 22.00 uur aangehouden op het Bernhardplein nadat hij agenten meermalen beledigde. De man reed op zijn scooter zonder dat hij zijn helm op de juiste wijze op het hoofd droeg. Daarvoor kreeg hij een bekeuring. Hij was het hier niet mee eens waarop hij in luide bewoordingen de agenten uitschold. Tevens bleek hij niet het juiste certificaat te hebben. Ook hiervoor krijgt hij een bekeuring evenals voor de belediging.

Inbraak woning en auto gestolen

Den Helder, vrijdag 22 oktober 2004.

In een huis aan De La Reystraat is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dader heeft vermoedelijk de deur kunnen openen via de brievenbus. Gestolen zijn niet alleen een aantal voorwerpen die in de woning lagen maar ook de sleutels van de auto, een paarse Opel Vectra. Daarmee is ook de auto gestolen. De auto draagt het kenteken SP-XF-72. Verder gestolen zijn onder meer een complete verzameling Nederlandse munten van 1976 tot 2002, een digitale camera en 2 laptops, een antiek geweer, een lederen jack, 2 portemonnees, een mobiele telefoon en een handcomputer.

Diefstal uit winkel, werknemer bijna aangereden

Sint Maarten, vrijdag 22 oktober 2004.

Een nog onbekende man heeft in een hengelsportzaak op de Rijperweg rond 13.10 een diefstal gepleegd. Dat bleek toen de detectiepoorten alarm sloegen. Een werknemer zag de man in zijn auto springen om weg te rijden. Hij probeerde de dief nog de doorgang te belemmeren. Die was daar niet gevoelig voor en gaf zijn auto extra gas. Door tijdig weg te springen bleef de werknemer ongedeerd. De dief ontkwam. Onbekend is wat de dief heeft meegenomen.