Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, vrijdag 22 oktober

Hoorn 22-10-2004 - 16.00 uur

Verdachten van beroving gearresteerd

Enkhuizen/Hoorn, vrijdag 22 oktober 2004.

Op zaterdag 2 oktober omstreeks 09.10 uur had een 68-jarige vrouw uit Enkhuizen net boodschappen gehaald bij een slagerij aan de Melkstraat in Enkhuizen. Toen zij buiten haar tas en de boodschappen in haar fietstas wilde stoppen werd zij overvallen door twee mannen. De mannen renden vervolgens in twee richtingen weg. Een politieman, die op zijn vrije dag ook in de slagerswinkel was en een 37-jarige man uit Grootebroek zetten de achtervolging in. Zij konden een van de verdachten, een 23-jarige Pool, achterhalen in de Harpstraat. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde de vrouw te hebben beroofd omdat hij honger had. De tweede verdachte wist te ontkomen.

Tijdens het onderzoek werden in het Snouck van Loosenpark tassen gevonden van de tweede verdachte. Hieruit werd ook zijn identiteit bekend. De man, een 19-jarige Pool, kon op 8 oktober worden aangehouden in Hoorn.

In totaal zijn de mannen vermoedelijk verantwoordelijk voor in ieder geval vijf berovingen die zij hebben gepleegd in Enkhuizen (4x) en Hoorn (1x). Zij pleegden samen overvallen op 29 en 30 september en 2 oktober. De 19-jarige verdachte pleegde vervolgens ook berovingen op 4 en 6 oktober. Hierbij werden steeds oudere dames (tussen 68 en 88 jaar) het slachtoffer. De verdachten zijn inmiddels in bewaring gesteld.

Pizzakoerier overvallen

Enkhuizen, donderdag 12 oktober 2004.

Omstreeks 19.30 uur is in de Leliesteeg een 17-jarige pizzakoerier overvallen door een nog onbekende man. De koerier was juist na een bezorging teruggekeerd naar de achterzijde van het restaurant toen hij van achteren werd beet gegrepen en onder bedreiging zijn portemonnee moest afstaan. Nadat de portemonnee was bemachtigd werd hij in het gezicht geslagen. Hierdoor liep hij een blauw oog op. De dader is ontkomen.

Campingbezoekers houden inbrekers aan

Wognum, donderdag 21 oktober 2004.

Op een camping aan de Oosteinderweg zijn rond 20.15 uur twee inbrekers aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 24-jarige inwoner uit Hoorn. Twee bezoekers van de camping ontdekten een zojuist gekraakte caravan en daar vlakbij een zich verdacht gedragende man. Hij had een vaag verhaal en leidde de mannen naar een vriend van hem die op de camping met zijn caravan stond. Daar werden een aantal eerder ontvreemde spullen gevonden. De oplettende campingbezoekers hebben zowel de inbreker als zijn vriend vast gehouden totdat de politie arriveerde. Beiden zijn ingesloten. Uit een eerder op de dag gekraakte caravan waren onder meer een bierpomp, gasflessen, fotocameras en snoepgoed gestolen.

Drankrijdster levert rijbewijs in, passagier aangehouden voor belediging

Hoorn, vrijdag 22 oktober 2004.

Een 30-jarige drankrijdster uit Hoorn is rond 00.50 uur op de Breed aangehouden nadat zij slingerend over de weg reed en een verbodsbepaling negeerde. Bij de ademanalyse bleek ze zoveel gedronken te hebben, namelijk 730 ug/l, dat ze haar rijbewijs moest inleveren. Ze krijgt een proces-verbaal en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Een van de passagiers, een 44-jarige man uit Amsterdam schold de dienstdoende agent meermalen uit. Hij werd daarvoor aangehouden. Na betaling van de bijbehorende bekeuring van 220 euro kon hij weer gaan.

Hennepplantage ontmanteld

Oosterblokker, vrijdag 22 oktober 2004.
In een schuur aan de Oosterblokker is vanochtend een inval gedaan door de politie. Er bleek een hennepplantage in gehuisvest te zijn. Een 45-jarige man uit Hoorn is daarbij aangehouden. Aangetroffen werden een compleet uitgeruste kwekerij, 3000 stekjes, een paar honderd planten, zakken met weed, 5 kilo hasj, en een grote hoeveelheid geld. Een gedeelte van de oogst was reeds klaar gemaakt om te worden verhandeld. Alle voorwerpen met betrekking tot de kwekerij zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De verdachte krijgt een proces-verbaal.