Gemeente Heerlen

22 oktober 2004

Kort geding van de baan

RIO gaat toch door met indiceren

Het kort geding dat de gemeente Heerlen tegen het RIO had aangespannen en dat voor aanstaande woensdag op de rol stond is van de baan. Het geding was aangespannen omdat het RIO met onmiddelijke ingang wilde stoppen met het indiceren van de inwoners van de gemeente Heerlen. Inmiddels hebben beide partijen afspraken gemaakt waardoor de inwoners van Heerlen niet de dupe worden van het conflict.

Het RIO heeft vandaag te kennen gegeven om door te gaan met indiceren van inwoners van Heerlen, als de gemeente Heerlen een bedrag van E 108.000,- op de rekening van Adelmeijer Hoying Advocaten stort. Het bedrag blijft op die rekening staan en wordt na een uitspraak van de bestuursrechter gestort op de rekening van de partij die gelijk heeft gekregen. De gemeente heeft hiermee ingestemd waardoor het kort geding van aanstaande woensdag van de baan is en het RIO gewoon doorgaat met indiceren.

Het conflict is ontstaan omdat de gemeente Heerlen een lagere subsidie wil uitkeren dan RIO had aangevraagd. De gemeente vond namelijk dat een deel van de kosten bij RIO op onverklaarbare wijze gestegen waren. Ook een onderzoek door een accountant kon de gestegen kosten niet verklaren. Het RIO heeft vervolgens bij de gemeente Heerlen een bezwaarschrift ingediend tegen de subsidiebeschikkingen voor 2003 en 2004. De gemeente heeft nu toegezegd om vóór 4 november een besluit hierover te nemen. Als de beslissing voor het RIO onacceptabel is kan het RIO in beroep gaan bij de bestuursrechter in Maastricht. Die zal dan beslissen wie gelijk heeft.

GEMEENTE HEERLEN
Concernstaf Communicatie
Francine Pelzers
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

---- --