Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 22 oktober 2004

provincie Groningen 22-10-2004 -

Groningen: onduidelijk incident tussen voetganger en automobilist De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersincident tussen een 33-jarige voetganger uit Roden en een 35-jarige automobilist uit Groningen op het Damsterdiep. De voetganger werd vrijdagochtend door de politie rond 11.00 uur met nekklachten aangetroffen op het trottoir van het Damsterdiep ter hoogte van het Schuitendiep. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De doorgereden automobilist werd achterhaald en verklaarde dat de man tegen de autoruit had geslagen en vervolgens was doorgelopen. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident dat rond 11.00 uur op het Damsterdiep ter hoogte van het Schuitendiep. Zij kunnen bellen naar de politie via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: aanrijding fietser met automobiliste
Een 33-jarige automobiliste uit Groningen verleende vrijdagochtend op de kruising van de Wilhelminakade met de Prinsesseweg geen voorrang aan een 31-jarige plaatsgenoot op de fiets. De man kwam ten val en liep een hoofdwond op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevallenregistratie wordt opgemaakt.

Boerakker: vrouw gewond na aanrijding
Bij een verkeersongeval vrijdagochtend op de kruising van de Boerakkerweg met de Hoge Tilweg in Boerakker is een 47-jarige automobiliste uit Zoetermeer gewond geraakt. Doordat een 29-jarige automobilist uit Midwolde geen voorrang verleende, ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. De vrouw uit Zoetermeer is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.