Ingezonden persbericht


Balzers opent BALINIT® Service Center in Tiel

Tiel, 22 oktober 2004. Vandaag heeft Balzers, wereldleider op het gebied van slijtvaste coatings, zijn BALINIT® Service Center in Tiel (NL) geopend. In aanwezigheid van talrijke klanten en bedrijfsleiders verzorgde de heer Arend Fernhout, voorzitter van de Kamer van Koophandel Rivierenland, de openingsceremonie.

Balzers is wereldleider als leverancier van PVD coatings, die prestaties en levensduur verhogen van componenten en gereedschappen voor metaalbewerking en kunststoffenverwerking. Deze coatings, ontwikkeld door Balzers en geproduceerd onder de merknaam BALINIT® zijn uiterst dun en zeer hard. Ze verminderen voornamelijk slijtage en wrijving. Balzers ontwikkelt coatingprocessen, fabriceert en verkoopt coatinginstallaties en productielijnen. Toonaangevende gebruikers van BALINIT® coatings in Nederland zijn o.a. Seco, Sandvik, Gühring, Axxicon, Jabro Tools, Daf, Philips, Latenstein, VDL, enz. Daarnaast maken ook heel wat vooraanstaande gereedschapslijperijen gebruik van de Balzers-technologie.

Door zijn centrale ligging in Nederland kan er perfect ingespeeld worden op de behoeften van de klanten en is een snelle afhandeling van hun bestellingen verzekerd. Dankzij de goede bereikbaarheid en de logistieke dienstverlening van Balzers worden 60% van de opdrachten afgehandeld met een leveringstermijn van 78 uur.

In Tiel worden de meest gebruikte coatings dagelijks geproduceerd: BALINIT® A, BALINIT® FUTURA NANO, BALINIT® X.TREME en BALINIT® X.CEED. Daartoe beschikt men over 3 coatinginstallaties, waaronder een RCS-installatie, de meest geavanceerde machine ter wereld. Voor specifieke toepassingen en/of specifieke coatings worden de gereedschappen d.m.v. de eigen transportvloot, de BALINIT® Express, voor behandeling getransporteerd naar Sint-Truiden of Niedercorn. Met deze snelle en efficiënte logistieke verbinding garandeert Balzers ook voor deze toepassingen korte leveringstermijnen.

Balzers beschikt in de Benelux nu over 3 volwaardige coatingcentra: Sint-Truiden (B), Niedercorn (L) en Tiel (NL). Wereldwijd zal de groep eind 2004 maar liefst 60 centra tellen, verspreid over Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. "Met de bouw van het BALINIT® Service Center in Tiel is een investering van 2,5 ¤ gemoeid. Momenteel zijn er 10 personen aan het werk in Tiel, dit aantal zal in de loop van 2005 uitgroeien tot 15", stelt Willy Boghe, General Manager van Balzers in de Benelux.

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dhr. Willy Boghe
BALINIT® Center Benelux
Newtonstraat 15
4004 KD Tiel
Postbus 6180
4000 HD Tiel
Tel. 0344 655 490
Fax 0344 655 287
info.nl@balzers.com
www.balzers.be