Politie Zeeland


O-10058-2004 Taxichauffeuse mishandeld

Een taxichauffeuse uit de gemeente Schouwen Duiveland is gisteravond omstreeks 20.15 uur mishandeld door een 56-jarige man uit Zierikzee.
De vrouw reed rond dat tijdstip over de N256 ter hoogte van Colijnsplaat. Zij verklaarde dat de chauffeur van een personenauto haar tot stoppen dwong op de weg en dat hij uitstapte. Hij kwam naar haar auto toegelopen en deed het portier open. Hierna gaf hij haar vuistslagen in haar gezicht en kneep hij in haar arm. Rond 22.15 uur is de verdachte aangehouden op het politiebureau in Zierikzee. (De taxichauffeuse had het kenteken van zijn auto onthouden, zodat de politie contact op kon nemen met de man.) Van hem is een verklaring opgenomen en na dit verhoor is de man weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De aanleiding voor de mishandeling is mogelijk een inhaalmanoeuvre die de taxichauffeuse maakte en die voor de verdachte te lang had geduurd.


O-10059-2004 Inbraak Sint Maartensdijk

Uit een pand aan de Molendijk in St. Maartensdijk is electronica weggenomen.
Daders zijn in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 04.30 uur het pand binnengedrongen en hebben voor enkele duizenden euro's aan goederen weggenomen. De Technische Recherche onderzoekt de zaak.


O-10060-2004 Bedrijfsinbraak Rilland

Bij een kantoorpand aan de Van Der Haveweg in Rilland is vannacht ingbroken.
Tussen 22.00 uur gisteravond en vanmorgen 06.30 uur zijn/is de dader(s) het pand binnengekomen door de toegang te verbreken. Er werd uit het pand computerapparatuur weggenomen. De waarde van de gestolen apparatuur is nog niet bekend.