Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


22 oktober 2004 nagekomen bericht


Onderwerp: onderzoek naar gestolen vrachtwagens


De politie Eerbeek en Apeldoorn zoeken contact met getuigen die meer bijzonder-heden kunnen vertellen over de diefstal van een vrachtwagencombinatie in Eerbeek en de diefstal van een oplegger met een hoeveelheid elektronica in Apeldoorn. De trekker uit Eerbeek en de oplegger uit Apeldoorn werden op vrijdag 15 oktober brandend in een bosperceel aan de Hoog Buurloseweg teruggevonden.
De inhoud van de trekker was verdwenen.


In de nacht van donderdag 14 oktober op vrijdag 15 oktober werd bij een bedrijf aan de Kollengang in Eerbeek een lege trekker met oplegger ontvreemd. De eigenaar deed hiervan aangifte.
Op vrijdag 15 oktober kreeg de brandweer rond 17.35 uur een melding dat er in een bosperceel aan de Hoog Buurloseweg in Apeldoorn een vrachtwagencombinatie in brand stond.


Nadat de brandweer het vuur had geblust bleek de trekker afkomstig te zijn van het Eerbeekse bedrijf en de oplegger was van een transportbedrijf uit Apeldoorn afkomstig.


Deze bleek te zijn gestolen vanaf een terrein aan de Nagelpoelweg en was geladen geweest met een aanzienlijke hoeveelheid elektronica. De goederen, zo mag duidelijk zijn bleken te zijn verdwenen. De oplegger van het bedrijf uit Eerbeek werd later onbeschadigd teruggevonden op de Saba in Apeldoorn.


De politie heeft inmiddels een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld en diverse getuigen gehoord. De politie zoekt contact met mensen die iets bijzonders kunnen vertellen over de diefstal, het overladen van de goederen en de brand.


Men kan contact opnemen via 0900 - 8844 of met het meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --