Politie Zeeland


Z-10073-2004 Aangehouden na eenzijdig ongeval

Op de Hulsterseweg in Axel is vanmiddag rond 14.40 uur een 55-jarige automobilist uit Hulst aangehouden.
De man was met zijn auto in de sloot gereden op voornoemde weg. Toen agenten ter plaatse kwamen om het ongeval te onderzoeken roken zij direkt dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop hebben zij de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier moest de man een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim vier maal zoveel had gedronken als is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingenomen.


O-10074-2004 Bromfiets uit verkeer genomen

Tijdens hun surveillance vanmiddag omstreeks 15.04 uur zagen agenten een bromfiets rijden over de Zusterstraat in Goes.
Zij wilden de bromfiets aan een controle onderwerpen en hebben de bestuurder, een 16-jarige jongen uit 's-Gravenpolder, met zijn brommer meegenomen naar het politiebureau om het vermogen van de brommer te meten op de rollentestbank. Hieruit bleek dat het vermogen van de brommer veel te hoog was. Zodoende is de brommer achtergebleven op het bureau om er verder technisch onderzoek aan te verrichten. Mogelijk krijgt de jongen een bekeuring.


W-10075-2004 Verkeerscontrole

Op de A58, ter hoogte van Ritthem, is vandaag tussen 07.00 en 16.30 uur een controle gehouden.
Er werden verschillende bekeuringen uitgeschreven. Een voor het niet dragen van de gordel, twee voor het overschrijden van de maximum snelheid, een voor het negeren van het rode verkeerslicht, een voor het negeren van een inhaalverbod en er werd van vijf bestuurders een blaastest afgenomen. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.


O-10076-2004 Auto vernield

In Ellemeet, in de Dorpsstraat, is van een geparkeerd staande auto een band lekgestoken. De vernieling vond plaats tussen 15.00 en 16.00 uur afgelopen woensdag.

W-10077-2004 Ingebroken in auto
In een personenauto die geparkeerd stond op de Singel in Vlissingen is ingebroken tussen woensdag 21.00 uur en donderdag 07.00 uur.
De daders hebben veel vernield in de auto, er is echter niets weggenomen. Een schadebedrag is nog niet bekend.