Gemeente Dordrecht


---

Leukste buitenspeelplekken in TV-serie

Kinderen spelen op een glijbaan Jantien de Jongste RTV Dordrecht zendt vanaf vrijdag 22 oktober wekelijks de serie `Dordrecht speelt buiten' uit. De afleveringen zijn te zien vanaf 18.15 uur. In deze serie laten kinderen uit alle wijken van Dordrecht hun leukste buitenspeelplekken zien. Kinderen uit de wijk Stadspolders zijn als eerste aan de beurt. Direct na het nieuws is de uitzending te zien. Daarna wordt deze ieder uur herhaald.

Favoriete bezigheden
Mark, Danny en Emy uit de wijk Stadspolders laten in de eerste aflevering zien waar ze buitenspelen. Klimmen, schommelen en voetballen zijn hun favoriete bezigheden buitenshuis. Naast Stadspolders komen dit najaar ook de wijken Sterrenburg, Centrum, Dubbeldam, Oud Krispijn en Wielwijk aan de orde. De speelmogelijkheden in de overige wijken zijn te zien in een tweede serie, die in het voorjaar van 2005 van start gaat.

Dordrecht speelt buiten
De reeks is gemaakt in opdracht van de gemeente Dordrecht. Hij maakt onderdeel uit van het project `Dordrecht speelt buiten', dat in september van start ging. In de serie beoordelen kinderen de speelmogelijkheden in hun eigen wijk. Ze laten zien waar en wanneer ze zich buitenshuis vermaken.