Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Mededelingen

Zuidelijk deel stadsring klaar:

Van der Duyn van Maasdamweg weer open vanaf 22 oktober

Hoogezand, 19 oktober
2004
Persbericht 2004/092

Op vrijdag 22 oktober 2004 stelt wethouder C.J. Drost de vernieuwde Van der Duyn van Maasdamweg in gebruik. Aannemer Oosterhof Holman Infra BV is op dat moment zo ver klaar met de werkzaamheden dat het verkeer weer gebruik kan maken van de weg. Vanaf 1 november start aannemersbedrijf Koen Meijer met de aanpassing van de Kerkstraat tussen de Erasmusweg en de Kielsterachterweg, waarbij ook de nog ontbrekende parkeerplaatsen aan de oostkant van het winkelcentrum worden aangelegd. Het eenrichtingscircuit om het zuidelijk deel van het centrum is vanaf die datum een feit.

Op vrijdagmorgen 22 oktober om 11.30 uur zal wethouder C.J. Drost, verantwoordelijk voor de realisatie van de centrumplannen in Hoogezand-Sappemeer, de vernieuwde Van der Duyn van Maasdamweg officieel vrijgeven voor het verkeer. In de periode tot 1 november kan het verkeer in zuidelijke richting nog gebruik maken van de Kerkstraat. Vanaf maandag 1 november is de Kerkstraat voor het autoverkeer in zuidelijke richting vanaf de Erasmusweg afgesloten. Het autoverkeer moet vanaf die dag gebruik maken van de stadsring, het eenrichtingscircuit dat wordt gevormd door de Erasmusweg - Van der Duyn van Maasdamweg - A. Kuypersingel - Kerkstraat.

Aannemer Oosterhof Holman Infra BV is op 1 mei gestart met het werk aan de Van der Duyn van Maasdamweg. Dit werk bestond naast de reconstructie van de bestaande weg uit de aanleg van het nieuwe tracé tussen de Erasmusweg en de Burg van Roijenstraat Oost. De bewoners hebben in het voortraject meegepraat over het uiteindelijke plan. Er is voor gekozen de woningen zo veel mogelijk te ontsluiten via een parallelweg, die tevens als fietspad in twee richtingen dienst zal doen. De hoofdrijbaan is 4 meter breed en uitsluitend in noord-zuid richting voor auto's te gebruiken. Voor voetgangers zijn er meerdere oversteekmogelijkheden, maar bij de Reensche Compagnie komt een verkeersregelinstallatie. De plaatsing daarvan is gepland in de tweede week van november. Vanaf de Van der Duyn van Maasdamweg zijn er twee aansluitingen op de zoekring rondom winkelcentrum De Hooge Meeren. Via de Thorbeckebrug kunnen auto's het gebied in; de oversteek ter hoogte van de Troelstralaan is alleen een uitgang.

Vanaf maandag 1 november start Aannemersbedrijf Koen Meijer met het werk aan de Kerkstraat tussen de Erasmusweg en de Kielsterachterweg. Op deze dag wordt dit gedeelte van de Kerkstraat voor autoverkeer in zuidelijke richting afgesloten. In de komende maanden verdwijnt de westelijke rijbaan om plaats te maken voor parkeervakken. Deze parkeervakken staan haaks op de zoekring, die aan deze kant van het winkelcentrum verbreed wordt van 5 naar 6 meter. In de periode tot aan de feestdagen zal voor het parkeren nog gebruik gemaakt kunnen worden van het noordelijk deel van de westelijke rijbaan zodat het aantal beschikbare parkeerplaatsen tenminste gelijk blijft. Uiteindelijk komen er aan deze kant van de winkelcentrum circa 110 nieuwe parkeerplaatsen.
De huidige toegangen vanaf de Kerkstraat naar de zoekring om De Hooge Meeren worden verplaatst, waarbij het inkomende en uitgaande verkeer wordt gescheiden. De Kerkstraat zal tijdens de werkzaamheden tussen de Kielsterachterweg en de Burgemeester van Royenstraat Oost zoveel mogelijk geopend blijven voor het doorgaande verkeer.

sluiten