Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 29 september 2004

---

Uniek jubileumconcert Borodin Kwartet

Ter viering van 5 jaar Bruno Klassiek & 60 jaar Borodin Kwartet organiseert cd- en dvd-speciaalzaak Bruno Klassiek een zeer bijzonder jubileumconcert. Dit unieke concert ter ere van beider jubilea vindt plaats op vrijdag 22 oktober a.s. om 20.15 uur in de Groenmarktkerk te Haarlem. Op het programma staan werken van Shostakovich en Beethoven. Na het concert wordt het eerste exemplaar van de nieuwe Beethoven-cd van het wereldberoemde Borodin Kwartet gepresenteerd.

Het concert maakt deel uit van de internationale jubileumtournee ter ere van het 60-jarig bestaan van het Borodin Kwartet. Hiermee koppelt het kwartet zijn bijzondere optreden aan het vijfjarig jubileum van cd- en dvd-speciaalzaak Bruno Klassiek. Eigenaar Bruno Truyens beschouwt het als een eer dat een van de meest vooraanstaande strijkkwartetten met zijn optreden het eerste lustrum van zijn Haarlemse winkel grote glans geeft.

Op het programma staan: Shostakovich Strijkkwartet nr 10 en 11 en Beethoven Strijkkwartet nr 13 op. 130, met de Grosse Fuge op. 133 als finale. Na afloop van het feestelijke concert volgt de cd-presentatie van het derde volume van de complete Beethoven-cyclus, die het kwartet momenteel opneemt bij het Engelse kwaliteitslabel Chandos.

Het concert vindt plaats in de Groenmarktkerk, Nieuwe Groenmarkt 12, Haarlem. Zaal open voor publiek vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs aan de zaal E 16,-. In de voorverkoop E 15,- bij Bruno Klassiek, Gierstraat 50 te Haarlem. Openingstijden: di t/m vr van 10.00-18.00, za van 10.00-17.00 en do.av. van 19.00-21.00 uur. Reserveringen per e-mail: borodin@brunoklassiek.nl en telefonisch op dinsdag t/m donderdag van 10.00-18.00 uur, telefoonnummer 023 - 532 32 40. Gereserveerde kaarten kunnen uiterlijk op 22 oktober a.s. (in de winkel tot 18.00 uur en) tussen 19.30 en 19.45 uur aan de zaal worden opgehaald.

Het concert van het Borodin Kwartet is het tiende muzikale evenement dat Bruno Klassiek organiseert. De voorgaande evenementen waren intieme, kleinschalige winkelconcerten (onder meer door de jonge Chinese meesterpianist Yundi Li), lezingen en een presentatie (door Maxim Vengerov in Teylers Museum). Bruno Klassiek heeft voor zijn lustrum bewust voor een ruime opzet en externe locatie gekozen, zodat nog meer muziekliefhebbers van het concert kunnen genieten. Het jubileumconcert wordt in nauwe samenwerking met Artists Management Klinkhamer van der Vliet georganiseerd.

De locatie Groenmarktkerk in het centrum van Haarlem is zeer goed bereikbaar. Deze locatie biedt parkeergelegenheid op de Nieuwe Groenmarkt en in parkeergarage de Raaks, die zich op loopafstand van de Groenmarktkerk bevindt. Vanaf treinstation Haarlem vertrekken diverse buslijnen die vlak bij de Groenmarktkerk stoppen.


---