Raad voor de Journalistiek

ZITTINGEN

Hiermee vestigen wij uw aandacht op de volgende openbare zitting van de Raad voor de Journalistiek. De zitting wordt gehouden in het gebouw van de NVJ, Johannes Vermeerstraat 22 te Amsterdam.

Vrijdag 22 oktober 2004

13.30 uur
Klacht van Stichting Magenta en R. Eissens tegen P. Hemelrijk en de redactie van www.klokkenluideronline.nl betreffende het artikel "MDI: Linkse extremisten 'controleren' internet". Klagers stellen dat het artikel diverse onjuistheden bevat. Bovendien zijn ongefundeerde ernstige beschuldigingen aan hun adres geuit, aldus klagers.

14.30 uur
Klacht van P. Treanor tegen H. van Houwelingen en Het Parool inzake het artikel "Kruistocht tegen 'het rechtse gevaar' - Beroepsactivist Paul Treanor onophoudelijk in de weer tegen 'racisme'". Volgens klager is onjuist en onvolledig over hem bericht. Klager stelt dat ten onrechte een schadelijk beeld van hem is geschapen en dat door het artikel een legitieme actie tegen racisme is ondermijnd.

In 2004 zijn verder zittingen gepland op 19 november, 3 en 17 december. Nadere informatie over de klachten die tijdens een zitting mondeling worden behandeld, volgt ongeveer een week voor de zitting. Wijzigingen worden voorbehouden.

Wanneer u bij de behandeling van een klacht aanwezig wilt zijn, verzoeken wij u dit van tevoren te melden bij het secretariaat: p/a Joh. Vermeerstraat 22 - 1071 DR AMSTERDAM - Tel: 020-6735727 - Fax: 020-6799065 - E-mail: raad@rvdj.nl - Website: www.rvdj.nl