Ingezonden persbericht

Een europees netwerk voor jonge architecten

55 architecten uit 30 Europese landen in Van Nellefabriek, Rotterdam

ROTTERDAM, 20041019 -- Op 22, 23, en 24 oktober vindt in de Van Nellefabriek en in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam een seminar plaats voor 55 architecten uit 28 Europese landen. Deze bijeenkomst markeert de oprichting van een Europees netwerk voor jonge architecten.


Vijfenvijftig jonge architecten uit vrijwel alle Europese landen komen in Rotterdam bijeen om de situatie waarin de jonge architect zich bevindt te bespreken. Daarbij staat de culturele, politieke en economische context en de wijze waarop de jonge architect in zijn of haar beroepspraktijk op deze context inspeelt centraal. Tijdens het seminar geven Vicente Guallart (architect te Barcelona), André Loeckx (hoogleraar architectuur te Leuven), Helena Njiric (architect te Zagreb, Kroatië) en Angelika Schnell (publicist en criticus te Berlijn) in een lezing vanuit hun eigen situatie een reflectie op deze thema's. Shane O'Toole (Ierland) en Bart Lootsma (Nederland, woonachtig te Wenen) treden tijdens het seminar op als voorzitter.

Voorafgaand aan het seminar is een onderzoek gehouden in de vorm van een sterkte zwakte analyse, waarin een inzicht wordt verkregen in de stand van zaken onder jonge architecten in heel Europa. Dit onderzoek is op onderstaand adres op te vragen.

Het slotdebat zal plaatsvinden op zondag 24 oktober van 13:00 tot 14:30 in het Nederlands Architectuur instituut (NAi) te Rotterdam, daags na de opening van de tentoonstelling Collage Europa.

Einde persbericht.




Ingezonden persbericht