Fortis Bank

Fortis krijgt Chief Operating Officer

Fortis CEO Jean-Paul Votron en het Fortis Executive Committee hebben besloten de functie van Chief Operating Officer (COO) in het leven te roepen. Fortis onderkent hiermee het belang van het versterken van de Fortis-brede ondersteunende en operationele functies ter verdere ondersteuning van zijn groeistrategie. Dit zal ten goede komen aan het 'one company'-concept, de consistentie en eenheid binnen de organisatie (bank en verzekeraar) vergroten en de ontwikkeling van de zakelijke activiteiten stimuleren.

De Chief Operating Officer (COO) speelt een centrale rol bij het realiseren van deze ambities door nauw samen te werken met de CEO en CFO bij de dagelijkse leiding van de groep. Herman Verwilst, Deputy CEO van Fortis, wordt de eerste Chief Operating Officer van Fortis. Gezien de succesvolle wijze waarop hij Fortis Bank door de eerste Europese grensoverschrijdende integratie heeft geleid, is hij bij uitstek geschikt om deze nieuwe rol op zich te nemen. Hij zal deze nieuwe functie combineren met zijn verantwoordelijkheden als Voorzitter van het Directiecomité van Fortis Bank.

Als COO wordt Herman Verwilst verantwoordelijk voor de concernbrede en business-overstijgende activiteiten op het gebied van Human Resources, Information Technology, Facility, Operations, Risk en Legal & Compliance. De overige ondersteunende, Fortis-brede functies zijn als volgt verdeeld: de afdelingen Corporate Strategy en Corporate Communications rapporteren direct aan de CEO, Jean Paul Votron. De CFO, Gilbert Mittler, staat aan het hoofd van een heringericht CFO Office, dat onder andere de onderdelen Control, Reporting, Tax, Finance en M&A omvat en de eventuele delen van Legal en Risk Management die niet aan de COO zijn overgedragen. Hij fungeert tevens als rechterhand van de CEO bij de beoordeling van de bedrijfsresultaten en de evaluatie van belangrijke strategische beslissingen.

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener op het terrein van verzekeren en bankieren. Met een marktkapitalisatie van EUR 24,9 miljard (30-09-2004) en circa 52.000 medewerkers, behoort Fortis tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In zijn thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in, die verder wordt ontwikkeld en versterkt. Fortis gebruikt de ervaring die in de thuismarkt is opgedaan om zijn Europese ambities middels groeiplatformen te realiseren. Op de wereldmarkt richt Fortis zich op geselecteerde marktsegmenten. In specifieke landen in Europa en Azië maakt Fortis gebruik van zijn kennis en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten. Voor meer informatie, zie www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 38
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20