Ingezonden persbericht

Breedband Hilversum wordt 'Gooisch Glas'

HILVERSUM, 20041022 -- Het breedbandvraagbundelingsinitiatief dat in Hilversum is opgestart onder leiding van Expanding Visions, heeft zijn werknaam veranderd! Het project dat in opdracht van diverse partijen, waaronder de gemeente Hilversum, wordt uitgevoerd heet nu 'Gooisch Glas'!


Hiermee is niet alleen de naam veranderd, maar worden ook de ambities nog eens glashelder neergezet!


Door de grote interesse en de vele instellingen die niet alleen in Hilversum actief zijn maar ook in de naburige gemeenten, is er de gedachte om het initiatief uit te breiden naar andere gemeenten in het Gooi. In Hilversum worden de plannen momenteel concreet uitgewerkt door een combinatie van de maatschappelijke instellingen, woningbouwverenigingen en de mediabranche. Hierdoor ontstaat in Hilversum een unieke samenwerking waarbij het uitgangspunt is dat er zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van 'reeds aanwezig glas'. Het plan voorziet nu in een bundeling van de NOB-glasvezelverbindingen voor de omroepen, producenten en facilitaire bedrijven, een aantal reeds bestaande glasvezelverbindingen van de gemeente en een fiber to the home-dienstverleningsinitiatief voor de woningen van Patio.

De offertes die zijn ingediend worden op dit moment beoordeeld en een eindoordeel ten aanzien van de te selecteren aanbieder laat niet lang meer op zich wachten. Al met al wordt verwacht dat medio november kan worden gestart met de realisatie.



Ingezonden persbericht