Ingezonden persbericht


Bedrijfsbeveiliging wordt zesde zintuig met Proventia ESP van Internet Security Systems

Eerste preventieve beveiligingsplatform maakt einde aan reactieve aanpak van IT-beveiliging

Capelle a/d IJssel, 22 oktober 2004 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) introduceert het Proventia Enterprise Security Platform (ESP). Dit platform is een nieuwe standaard in IT-beveiliging, biedt een bedrijfsbrede preventieve bescherming en is naadloos geïntegreerd met bestaande IT-processen. Door de perfecte balans tussen IT-prestaties, beschikbaarheid en risico's levert Proventia ESP een bijdrage aan procesoptimalisatie. Het platform belichaamt de visie van ISS op bedrijfsbeveiliging, die zich vertaalt in de huidige geïntegreerde reeks ISS-producten en -diensten en een raamwerk biedt voor toekomstige introducties en verbeteringen.

"Bedrijven richten zich op de optimalisering van bedrijfsprocessen, waardoor ze continuïteit kunnen waarborgen en de winst maximaliseren", zegt Tom Noonan, President en CEO van Internet Security Systems. "Proventia ESP onderkent dat bedrijfsoptimalisatie niet te realiseren is zolang de beveiliging reactief blijft en buiten de gestructureerde bedrijfsprocessen valt."

In tegenstelling tot de traditionele beveiligingsaanpak - die zich richt op het verbeteren van reactietijden - stelt Proventia ESP bedrijven in staat beveiligingsincidenten in hun geheel te voorkomen. Daarnaast zorgt het platform ervoor dat beveiliging een praktisch onderdeel wordt van IT-activiteiten. Proventia ESP combineert continue kwetsbaarheidsanalyses en preventie tegen bedreigingen met bedrijfsbreed informatiebeheer en rapportagemogelijkheden. Met deze combinatie kunnen bedrijven zich beveiligen tegen kwetsbaarheden in de complete IT-infrastructuur - vóórdat deze wordt aangevallen.

"Bedrijven zoeken naar manieren voor het terugdringen van de zwaarwegende overhead die beveiligingsonzekerheden met zich meebrengen en beseffen steeds meer dat preventieve beveiliging belangrijk is. Een dergelijke beveiliging is gebaseerd op onderzoek naar kwetsbaarheden en beschermt ieder netwerkapparaat en IT-middel al voordat een aanval wordt uitgevoerd", zegt Jos Nijsen, Country Manager Nederland bij Internet Security Services. "ISS is het enige bedrijf dat een end-to-end beveiligingstechnologie biedt, die niet alleen bedreigingen analyseert en hier bescherming voor biedt, maar ook IT-processen ondersteunt. De oplossing verbetert de up time van het netwerk, asset-beheer, analyse van beveiligingscontrole, systeembeschikbaarheid en de bescherming en patching."

Tien jaar ervaring in onderzoek en productontwikkeling van ISS maken Proventia ESP tot het enige echt preventieve beveiligingsplatform. De belangrijkste mogelijkheden van het platform zijn de volgende.
- Kwetsbaarheidsbeheer (welke risico's loop ik?): continue analyse van kwetsbaarheden, registreren wanneer nieuwe middelen op het netwerk worden aangesloten en wanneer nieuwe kwetsbaarheden worden ontdekt. Actieve en passieve scanning biedt een real-time beeld van risico's.
- Toekennen van prioriteiten aan bescherming (wat bescherm ik eerst?): op basis van het belang van assets, criteria voor netwerkconfiguratie en ISS-onderzoek worden de gebieden vastgesteld, die het eerst moeten worden beschermd.
- Virtueel patchen en herstellen (hoe bescherm ik mijn omgeving?): beschermt kwetsbaarheden en voorkomt bedreigingen, of biedt een oplossing voor uitzonderingen op het beleid. Inbraakpreventietechnologie en herstelmethoden worden afgestemd op bestaande IT-processen. Dit zorgt voor een algeheel beveiligingsbeeld en samenwerking tussen afdelingen.
- Rapportage en benchmarking (hoe meet ik de strategische waarde van beveiliging?): op maat te maken rapportagemogelijkheden laten de voortgang in risicoreductie zien. Bedrijfsgebaseerde rapporten bieden de details die nodig zijn om audits goed te doorlopen en te voldoen aan standaarden in regelgeving.

Meer informatie over Proventia ESP is te vinden op http://www.iss.net

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor meer dan 11.000 klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.