Politie Zeeland


O-10042-2004 Bromfietser rijdt tegen boom na uitwijken paard

Een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Borsele is donderdagavond gewond geraakt nadat hij moest uitwijken voor een paard.
Een 22-jarige vrouw uit Heinkenszand reed op haar paard op het fietspad langs de Heinkenszandseweg in Heinkenszand. Toen zij achter haar een paar brommers hoorde naderen, stapte ze van haar paard en ging ernaast lopen. De 16-jarige bromfietser zag de vrouw en haar paard te laat, waarna hij een ruk aan zijn stuur gaf, het paard schampte en tegen een boom ten val kwam. Hij werd met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een achter hem rijdende 18-jarige bromfietser uit Heinkenszand kwam eveneens ten val, hij raakte niet gewond. Het paard zal worden onderzocht door een dierenarts op eventuele verwondingen.


W-10043-2004 Verkeerscontrole in Vlissingen

Op de Paul Krugerstraat en de Scheldestraat in Vlissingen werd donderdag tussen 14.45 uur en 17.15 uur een verkeerscontrole gehouden waarbij in totaal 34 boetes werden uitgeschreven.
5x rijden zonder gordel
7x negeren rood licht
4x aantal stickers niet op bromfiets
3x rijden zonder helm op de bromfiets
3x rijden zonder bromfietscertificaat
8x bromfiets met teveel vermogen
En nog 4 boetes voor andere overtredingen.


W-10044-2004 Verkeerscontrole in Middelburg

Op de Oude Vlissingseweg te Middelburg werd donderdagavond van 19.15 uur tot 20.30 uur een verkeerscontrole gehouden.
Hier werden 17 fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht en 6 bromfietsers voor het rijden op een brommer met teveel vermogen.


O-10045-2004 Aanrijding tussen personenauto en trekker met oplegger

Op het kruispunt N289/Hoofdstraat in Kruiningen vond donderdagavond rond 22.00 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een trekker met oplegger.
Een 59-jarige automobilist uit Yerseke reed over de Hoofdstraat en wilde linksaf de N289 oprijden. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een trekker met oplegger, bestuurd door een 33-jarige man uit de gemeente Reimerswaal, waarna een aanrijding volgde. Door het ongeval raakte de trekker beschadigd en moest worden weggesleept. De oplegger werd door een collega vrachtwagenchauffeur naar de plaats van bestemming gebracht. De personenauto raakte volledig vernield en moest eveneens worden weggesleept. De 59-jarige bestuurder liep een sneetje op aan zijn hoofd, de vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.