Ingezonden persbericht


McAfee, Inc. introduceert nieuwe WebShield en SpamKiller 3000 Series voor geïntegreerd Secure Content Management

McAfee WebShield en SpamKiller 3000 Series - Prestaties van het hoogste niveau en waterdichte detectie

Amsterdam, 22 oktober -- McAfee, Inc. (NYSE: MFE), marktleider op het gebied van intrusion prevention, maakt vandaag de introductie bekend van de McAfee(R) WebShield(R) en SpamKiller 3000 Series, een nieuwe productlijn die deel uitmaakt van de Secure Content Management-set, een samenhangend geheel van beveiligingspakketten speciaal ontworpen voor betrouwbare prestaties, waterdichte detectie en volledige bescherming tegen ongewenst berichten-verkeer. De nieuwe applicaties, die op de markt worden gebracht als vervanging van de McAfee e250-, e500- en e1000-series, presteren niet alleen twee keer zo goed als hun voorgangers, ze worden bovendien ondersteund door optimale service en ze beschikken over de veelzijdigheid van een brede technologie-basis, waardoor ze zowel grote als kleine ondernemingen uitstekende diensten kunnen bewijzen bij de beveiliging van inkomend en uitgaand berichtenverkeer.

McAfee WebShield en SpamKiller zijn gebaseerd op een geïntegreerde, flexibele technologie die ze geschikt maakt voor optimalisatie van resources, verhoging van productiviteit en voorkoming van inbreuken op het beveiligingsbeleid in organisaties van elke omvang. De nieuwe serie producten, bestaande uit de McAfee 3100-, 3200- en 3300-applicaties, bieden
- naast anti-virusbescherming van het hoogste niveau - functionaliteit voor inhoudelijke screening, beveiliging tegen nieuwe technieken als 'phishing' en spam-filtering direct bij de internet-gateway.

"De nieuwe McAfee WebShield en SpamKiller 3000 Series producten zijn uitgerust met complete functionaliteit voor doeltreffende anti-virusbeveiliging, spam-filtering, phishing-preventie en inhoudelijke filtering in combinatie met de flexibiliteit van configureerbare beleidsregels," aldus Steve Crutchfield, director product marketing bij McAfee, Inc. "De applicaties zijn ontworpen voor en afgesteld op prestatievermogen en betrouwbaarheid, en zorgen dan ook over de totale productlijn voor gemiddeld 48 procent verbeterd functioneren. En met het nieuwe technologieplatform waar deze applicaties op zijn gebaseerd, beschikken wij bovendien over een uitstekende basis voor de ontwikkeling van een volgende generatie WebShield en SpamKiller producten." De nieuwe WebShield en SpamKiller zijn applicaties volgens het 'configure-and-forget' model. Ze zijn eenvoudig te implementeren en eenvoudig in beheer en gebruik. Ze bieden volledige ondersteuning van een systeem van beleidsregels, wat het mogelijk maakt met logische groepen te werken en voor elke groep een eigen set regels op te stellen voor anti-virusbeveiliging, phishing-preventie, spam-blokkering en inhoudelijke filtering. Ze zijn voorzien van dashboard- en configuratie-Wizards voor direct zicht op functionele status en informatiestatus in één centraal dashboard-scherm en ze werken met logboeken voor SMTP-verkeer, ter assistentie bij debugging, probleemoplossing en analyse. De applicaties zijn volgens strikte instructies van McAfee geproduceerd door Dell, een firma die al een grote naam heeft op het gebied van apparatuur en die ook medeverantwoordelijk is voor de distributie van de producten. De nieuwe oplossingen zijn volledig integreerbaar met McAfee(R) ePolicy Orchestrator(R) (ePO(TM)), een systeem dat grafische overzichten levert ten aanzien van virusactiviteit bij de gateway en gedetailleerde rapporten over regels voor inhoudelijke filtering die in werking zijn getreden en e-mailberichten die als spam zijn aangerekend. Daarnaast biedt het systeem de mogelijkheid van volledige analyse van en rapportage over virustrends, waardoor er altijd een compleet overzicht is over mogelijke infecties.

Beschikbaarheid
De McAfee WebShield en SpamKiller 3000 Series producten zijn vanaf 29 oktober wereldwijd verkrijgbaar via McAfee, Inc. en de channel partners van McAfee. Meer informatie vindt u op http://www.mcafee.com/nl.

De oplossingen van McAfee voor Secure Content Management leveren geïntegreerde en flexibele McAfee functionaliteit voor anti-virusbeveiliging, spam-blokkering, phishing-preventie en inhoudelijke filtering. Ze zijn speciaal ontworpen om organisaties in staat te stellen het inkomende en uitgaande berichtenverkeer te beveiligen, resources te optimaliseren, productiviteit te verhogen en inbreuken op algemeen en bedrijfseigen veiligheidsbeleid te voorkomen. Het McAfee productaanbod op het gebied van Secure Content Management bestaat onder andere uit McAfee(R) Managed Mail Protection, McAfee(R) WebShield(R), McAfee(R) GroupShield(R), McAfee(R) SecurityShield(TM), McAfee(R) SpamKiller en McAfee(R) PortalShield(TM).
Het zijn in systeembeheer gereguleerde of zelfregulerende systemen die geïnstalleerd worden op de internet-gateway, de applicatieserver of de e-mailserver en die een gelaagde vorm van beveiliging bieden voor een groot aantal veelgebruikte applicaties en voor geïntegreerde combinaties van apparatuur en programmatuur.

Over McAfee, Inc.
McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië, ontwerpt geavanceerde computerbeveiligingsoplossingen voor preventie van inbreuk in netwerken en bescherming van computersystemen tegen de volgende generatie gecombineerde aanvallen en bedreigingen. De klanten van McAfee bevinden zich onder grote ondernemingen, overheden, het midden- en kleinbedrijf en particulieren.

Verdere informatie is te vinden op www.mcafee.com.