het associatieverdrag tussen Syrië en EU onrechtwaardig

De Europese Commissie en Syrië hebben 19 oktober formeel het eind van onderhandelingen voor een Associatieovereenkomst EU-Syrië door de tekst te geparafeerde. De Overeenkomst zal nu voorgelegd worden ter goedkeuring aan de besluitvormingsorganismen over beide kanten (in het geval van de EU, aan de Raad) en door de Parlement later bekrachtigd Met deze overeenkomst, voltooit de EU zijn netwerk van associatieovereenkomsten met al zijn partners in het Proces van Barcelona. De EU is met zijn partners nu te werken van plan om de regionale integratie van de Mediterrane landen te bevorderen,

Koerdische oppositie in Syrië dat nog vroeg om dit verdrag met Syrië getekend word , omdat Syrië er nog niet klaar voor is, zo willen we via onze brief u infomeren over de huidige situatie in Syrië en de algemene situatie in de regio ook. En hoe dit verdrag zou niet gerechtvaardigd zijn met het Syrische regime als niet met het Syrische volk zelf wordt gesproken.

Syrië en het vredesproces

Syrië heeft nog geen duidelijk standpunt voor vredesproces in het Midden-Oost speciaal met Israël en nieuw Irak zonder Saddam Houssein en het Bath Partij , omdat de Syrische regering graag wil dat de situatie op deze manier blijft om zijn verantwoordelijkheid over de andere belangrijk standpunten niet nemen zoals regio zonder gevaarlijke wapens en democratie en vrijheid , ook om zijn reden te bewijzen dat er een gevaar staat voor Arabische wereld .

Bezetting van Libanon
Syrische troepen zijn nog in Libanon te zien en hard werken van de vrijheid van het Libanese volk Syrië is zeer bezig in Libanon om met alles te bemoeien zoals de verkiezingen en parlement en de uitvoering van haar buitenlandse beleid in de regio speciaal tegen Israël , Libanon is op dit moment een grote ruimte voor terroristische groepen die door Syrië en Iran worden gestimuleerd . Naast het vele aanpakken van de democratie en vrijemeningsuitting in Libanon .

Syrië en terroristen
Syrië is altijd en nog steeds een open hart voor veel terroristische groepen in de wereld zoals , Hizib ullah . Hamas . Jihad en de Bath partij van Jordanië en Saddam Houssein en Moritanie en Irak , en extreem linkse groepen van Zuid-Korea en Japan, deze groepen worden gestimuleerd door Syrische regime met Speciaal kamp training samen met andere landen als Iran deze groepering worden altijd gebruikt tijdens de uitvoering van haar buitenlandse beleid de training kampen zijn bevestigd in ter zuid van Syrië en ten noorden van Libanon .

Syrische Wapenprogramma

Het is bekend dat Syrië een van de landen met het grootste wapenprogramma na Iran in de regio , en het Syrische wapenprogramma zijn vier soorten programma's :


1 ­ oud programma tijdens de koude oorlog samen met de steun van communistische landen zoals het voormalige Sovjtunie en Oost-Duitsland


2 ­ nieuw programma na 1991 samen werken en de steun van China en Noord-Korea en Pakistan.


3 ­ het wapen van Irakese voormalig regime die naar Syrië worden gebracht voor de val van het Saddam regiem .


4 ­ haar eigen wapens samen met Duitse en Franse wetenschappelijke bedrijven in Syrië worden gemaakt .

Onderwijs

Het onderwijs in Syrië is te slecht , krijgt geen aandacht en geen vernieuwingen , onderwijs word door Syrische regering en Bath Partij gecontroleerd , Syrië weigert alle vernieuwingen van buitenland komt van boeken en studie zaken steeds nog veel scholen mogen geen internet gebruiken bijvoorbeeld, de vrijheid van de studie kleren is verboden leerlingen moeten een speciale kleur kleding. Er word te weinig geld uitgegeven voor onderwijzers en de aandacht naar onderwijs is verschillend tussen de regio's en andere gebieden van geboorteplaats van Syrische president en ten zuiden van Syrië of de Koerdische gebieden .

Gezondheid en zorg
Weinig aandacht naar de gezondheidszorg op alle manieren zoals ziekenhuizen en medicijnen en vernieuwen van het medische opvangen .

Artsen mogen geen nieuwe medische materialen kopen van het buitenland zonder toestemming van de regering . Ziekenhuizen zijn niet overal te vinden in Syrië, dat verschillend van regio tot regio .Er is te weinig geld voor medicijnen en salarissen van artsen . Er is geen zorg voor ouderen en andere zorgen zoals kinderen en gehandicapten.

Milieu
Syrië geeft geen aandacht naar het milieu en de natuur en de dierenbescherming, op toestemming van de regering wordt er veel groen en veel bossen verwijderd en veel dieren gedood.

Groene oppervlakten in Syrië worden vernietigd door grote fabrieken en trainingskampen voor soldaten .

Syrië en toerisme
Syrië is een mooi land met prachtig uitzicht en weer maar door verkeerde plannen van het regime was Syrië en is nog steeds geen veilig land voor toeristen . Toeristen worden gecontroleerd door de minister van informatie . Ze mogen niet overal in Syrië fotograferen alles wordt gecontroleerd bij vliegveld van Damascus . Dus Syrië blijft geen veilig land voor toeristen speciaal de westerse toeristen.

Syrië en smokkelaars

Syrië is sinds 1999 een goede vertrekplek voor de mensen smokkelaars die samen werken met de Syrische autoriteiten. Er worden duizenden mensen gesmokkeld naar Europa, via Libanon . Koerden, Turken, Irakezen en uit Noord-Afrika allemaal via Syrië en Libanon worden ze gesmokkeld, het Syrische regime had meer doelen achter dit plan zoals;


1 ­ minderheidsgroeperingen in Midden Oosten speciaal Koerden naar buiten sturen .


2 ­ de EU onderdruk krijgen om het samenwerkingsverdrag met haar handtekenen en nog meer .

Mensenrechten
Syrië is politiestaat, geen democratische land zonder gekozen parlement, de Bath partij is de baas zoals in Irak tijdens het regime van Saddam Houssein, geen vrijheid van het oprichten van de politieke partij of mensenrechten organisatie, er zijn geen onafhankelijke kranten of media in Syrië, Syrië is altijd een gesloten land geweest, sinds 1970 tot nu is de communicatie met het buitenland verboden. Noodstand matéregeling is nog steeds in Syrië .

Waren nog sommige geluiden binnen Syrië voor de veranderingen in Syrië na de dood van Hafiz Alassad in 2000 . Ze dachten dat met de jonge president misschien beter maar worden zijn monden dood gemaakt en naar gevangenissen gestuurd en gemarteld zoals oude parlementair Riad Sef en nog meer, de rechter is niet onafhankelijk in Syrië.

Syrië allen voor Arabieren wie is niet Arabier is moet weg . In Syrië heeft er nooit een democratische verkiezing plaats gevonden, omdat het regime zelf niet via het democratische regime aan de macht gekomen is .Syrië is altijd van democratie bang gewest daarom heeft de mensen met iets anders bezig gehouden zoals werk zoeken slecht econome en het vredesproces in de regio, en we denken dat Syrië heeft geen plan om het land democratiseren, groot aantal mensen zitten jaren lang in de gevangenissen en veel zijn verdwijnen niemand weet hoe . Slechte gevangenissen en martelingen . Syrië steeds met uitvoering van doodstraf .

Dus de rechten van de mensen in Syrië worden met voeten getreden zonder pardon .

Koerdische kwestie in Syrië

Er wonen meer dan twee miljoen Koerden in Syrië ten noordwesten van, hen heeft grote steden Alhasaka, Qamischli en Efrin. Koerden in Syrië zijn de 2e groepsbevolking naast de Arabieren . Zij hebben hun eigen taal en eigen cultuur, ze zijn van hen broeders en zusters sinds 1916 verdeeld naar vier delen Irak, Turkije, Iran en Syrië . Hun rechten worden met voeten getreden . Ze mogen hun taal en cultuur niet gebruiken naast vele onderdrukking zoals:


1 - er zijn meer dan 200 000 koerden sinds 1962 zonder Syrische nationaliteit omdat ze zijn Koerden niet mogen studeren, werken en reizen naar buitenland.


2 ­ de Koerdische regio wordt gearabiseerd da namen van onze steden en dorpen zijn veranderd , we mogen onze kinderen geen Koerdische namen noemen .


3 ­ Koerdische taal en cultuur is verboden . we mogen niet gebruiken op straat en op het werk .


4 ­ noodstand matéregeling in de Koerdische regio nog steeds met special veiligheid matregeling in de regio meer dan acht soort autoriteiten te vinden om vrijheid van de Koerden onder drukking krijgen .


5 - weinig aandacht naar Koerdische gebieden vergelijk naar ander gebieden van alle kanten , milieu en verkeer en verbouwen en fabrieken en meer .


6 ­ groot aantaal koerden zitten in de gevangenissen zonder rechten ze worden gemarteld en verkracht en kinderen worden misbruikt .

En meer naast dagelijks chauvinistische plannen tegen Koerdische bevolking in Syrië .

Syrië ziet de koerden als vluchtelingen en minder , wetende dat Koerdische wonen in hen gebieden duizenden jaren geleden . Syrië ziet de Koerden als Israëlische gevaar van de noorden van Arabische wereld , daarom Syrië weigert alle soort dialoge met de Koerden en luisterde naar alle internationale geluiden over de rechten van de Koerden .

Samenvatting
Syrische regime wilt geen democratie en geen vrede , daarom vinden we dat deze regime word niet gemotiveerd en gedemocratiseerd . maar er is nog meer verassingen komen naar de regio , en we denken dat nieuw Midden ­ Oosten komt wie wilt of niet en meer dictatoren zullen Saddam Housen volgen , Dit is de tijd van Democratie en mensen rechten , tijd van dialoog en praten . en Syrische regime moet weten dat Syrië moet ook bij deze nieuw Midden ­ Oosten horen anders wat in Irak gebuurd en met zus van zijn Partij kan altijd in Damascus ook gebeuren..

kawa Rashid
0645562552