Ingezonden persbericht


Robert Doornbos eindigt seizoen 2004 in stijl in Brazilië!

'VOOR DIRECTE VRSSPREIDING
'BRON:INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT

SAO PAULO - Robert Doornbos heeft vandaag zijn turbulente autosportseizoen met een hoogtepunt afgesloten, door in de vrije trainingen voor de Grand Prix van Brazilië als 13e te eindigen. In pas zijn derde optreden voor Jordan Grand Prix, wist de 23-jarige Nederlander zelfs al ver voor zijn hoog aangeschreven teamgenoten (en racecoureurs) Nick Heidfeld en Timo Glock te eindigen!

Ook in de laatste van zijn drie Formule 1 optredens in 2004, trok Doornbos zijn indrukwekkende vorm van de afgelopen Grand Prix te China en Japan door.

In het eerste uur van zijn kennismaking met het hobbelige Autodromo Carlos Pace, reed de Rotterdammer 27 ronden op het 4.309 kilometer lange circuit nabij São Paulo. Met een tijd van 1:14.966 zat de regerend FIA International F3000 'Rookie of the Year', niet alleen slechts tweeënhalve seconde af van de snelste tijd van Juan Pablo Montoya, ook was hij een halve seconde sneller dan zijn veel ervarener teamgenoten!

In de tweede sessie overtrof Doornbos zelfs zichzelf door zijn tijd uit de eerste training met maar liefst tweeënhalve seconde te verbeteren, waardoor hij uiteindelijk uitkwam op een respectabele 13e positie. Door zijn snelste rondje op het verraderlijke 'Interlagos' onder de 72,5 seconde af te leggen, bleef de in het Italiaanse Viareggio woonachtige Doornbos zijn teamleider Nick Heidfeld met meer dan 0.7 seconde voor en ploeggenoot Timo Glock zelfs met anderhalve seconde! Door slechts een marge van 1.179 seconde(!) toe te hoeven geven op de snelste man van de dag, Rubens Barrichello, bezorgde Doornbos Jordan Grand Prix tevens één van haar beste resultaten op een vrijdag dit seizoen.

DOORNBOS: "Eerst wil ik graag nogmaals het team en mijn sponsors MUERMANS GROUP en BURGFONDS bedanken voor hun steun en deze prachtige kans. Ik denk dat ik in de afgelopen drie weekeinden een mooi visitekaartje heb afgegeven aan alle Formule 1 teambazen en hen hopelijk heb overtuigd van mijn snelheid en bekwaamheden. Na een fantastisch seizoen in de F3000, weet ik dat ik klaar ben voor het grote werk. Met een beetje extra steun, hoop ik in 2005 in Melbourne op de grid te staan!"

NIEUWS en FOTO worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT en zijn tevens verkrijgbaar via Robert Doornbos' officiële website: www.robertdoornbos.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Vermeeren (+ 31 621 541 564 / jeroen@insightf1.com)

(This mail includes an attachment)

© 2004 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com

Powered by BOMS