STOTTERVERENIGING DEMOSTHENES

Zaterdag 23 Oktober Informatiebeurs Stotteren in Utrecht

Informatiebeurs stotteren

Zaterdag 23 oktober wordt in aansluiting op de ''International Stuttering Awareness Day'' in Utrecht een informatieve dag over het thema stotteren gehouden. De informatiebeurs is bedoeld voor mensen die stotteren, ouders van stotterende kinderen, familieleden, vrienden, onderwijskundigen, artsen en andere belangstellenden.

Logopedisten-/stottertherapeuten en wetenschappelijk onderzoekers verzorgen op deze open dag met stands, video-opnamen, etc. een presentatie over hun werk. Stotteren is een complex verschijnsel dat in allerlei vormen op kan treden. Er bestaan uiteenlopende opvattingen over de meest effectieve behandelwijze van stotteren. Welke benadering is het meest geschikt voor welke (groep) stotteraars, van kinderen tot volwassenen? Op de informatiebeurs kunnen diverse mogelijkheden onderling vergeleken worden om zonodig tot een goede therapiekeuze te komen.

Maar ook de eigen ervaringen en inzichten van mensen die stotteren nemen een belangrijke plaats in op deze open dag. Iedereen die het publiek iets te vertellen heeft over stotteren, kan gebruik maken van onze 'speakers corner'. Voor mensen die stotteren is dat een hele uitdaging, maar belangrijk om te doen.

Organisatie: Nederlandse Stottervereniging Demosthenes Adres: Centrum De Paraplu, Van Bijnkershoeklaan 10, 3527 XL Utrecht.
Ontvangst met koffie/thee om 10:30 uur
Aanvang programma: 11:00 uur.
De informatiebeurs is een open dag, u kunt komen wanneer u wilt. Verdere informatie: tel. 055-5420438 of 06-53966890 of e-mail: seeyou@demosthenes.nl

Deelnemers en organisaties die zich al aangemeld hebben, zijn (onder voorbehoud): Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST), Vereniging Stottercentra Nederland (VSN), individuele logopedisten, Algemene Aanpak Stotteren (België), Instituut Natuurlijk Spreken (INS), Werkgroep Encouraging Training Nederland, Gehoor en spraakcentrum van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, samen met het Kinder Audiologisch Centrum van Universitair Medisch Centrum St.Radboud in Nijmegen, Stotter Informatie Centrum (SIC), McGuire Programm, demonstratie DEFSTUT apparatuur, presentatie persoonlijk boek over stotteren.
Nadere mededelingen over het programma vindt u binnenkort op: www.demosthenes.nl.

Centrum De Paraplu is zowel per openbaar vervoer als met de auto gemakkelijk te bereiken en er kan in de omgeving gratis geparkeerd worden.

EINDE PERSBERICHT (zie toelichting hieronder)
Toelichting op het bovenstaande:

Onze vereniging ''van en voor mensen die stotteren'' telt ca. 700 leden, die via magazine, website en nieuwsbrief geïnformeerd worden over diverse aspecten van het stotteren, verenigingsactiviteiten, e.d.
.
Met de informatiebeurs menen wij ook in een behoefte te voorzien buiten onze vereniging. Er zijn in Nederland naar schatting 100.000 à
150.000 mensen die stotteren, wat voor voor hen vaak een echte handicap betekent. Verder zijn ook veel ouders, familieleden, leerkrachten en anderen betrokken bij dit verschijnsel. Vandaar dat wij via de media willen proberen om zoveel mogelijk belangstellenden attent te maken op onze informatiebeurs en op de verschillende visies en behandelingswijzen met betrekking tot het stotteren.

De International Stuttering Awareness Day is bedoeld om wereldwijd de aandacht te vestigen op het stotteren. Er wordt bijvoorbeeld via internet een ''online conference'' gehouden met een zeer interessante uitwisseling van (wetenschappelijke) informatie uit diverse landen, etc. Dit jaar staat de ISAD in het teken van het 'International Year of the Child Who Stutters'.
Meer informatie over deze internationale activiteiten is te vinden op de Stuttering Homepage:
www.stutteringhomepage.com

De verscheidenheid van deelnemers die zich al aangemeld hebben voor de infobeurs maakt duidelijk dat de benadering van het stotteren nog voortdurend in ontwikkeling is. Wij vinden het van groot belang dat mensen die zelf stotteren of indirect hier mee te maken hebben, zich zo uitvoerig mogelijk kunnen informeren op dit gebied.

Vandaar deze ''infobeurs'' en dit persbericht.

Wij danken u bijvoorbaat voor uw belangstelling en u bent uiteraard van harte welkom om de open dag op 23 oktober a.s. te komen bezoeken.

Met vriendelijke groeten,

Namens de Nederlandse Stottervereniging Demosthenes: Organisatie Informatiebeurs Stotteren,
Dini Zeggelaar-Molendijk
Ilse Hendriks
Sybren Bouwsma
Jaap van Winkoop

Websites:
www.demosthenes.nl
www.stotteren.nl
www.stutteringhomepage.com

nederlandse stottervereniging demosthenes
Jaap van Winkoop, bestuurslid PR
Hunze 20, 7333 HC Apeldoorn
tel: 055 - 542 04 38
Mobiel: 06-53966890
e-mail: seeyou@demosthenes.nl
Apeldoorn, 10-10-2004


11 okt 04 10:26