Ingezonden persbericht


Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Herfstmarkt in de Leidse Hortus botanicus
Zaterdag 23 oktober

Op zaterdag 23 oktober wordt in de Hortus botanicus Leiden de laatste plantenmarkt van het jaar, de Herfstmarkt, gehouden. De Herfstmarkt biedt liefhebbers, kenners en kwekers van bijzondere planten, heesters en bomen de gelegenheid om alvast voor het nieuwe tuinjaar aankopen te doen. Nu is het immers het moment om bloembollen, rozen en vaste planten heesters en bomen te planten. De aanwezige kwekers zullen u graag advies geven over de juiste verzorging van uw nieuwe aanschaf.

Op het plein voor de Oranjerie, en ook in het monumentale gebouw, vindt u een groot aanbod aan bijzondere bollen en knollen (Rita van der Zalm), rotsplanten (Kwekerij Alpine), vaste planten (Chiel Vegter en Kwekerij Willemse), bomen en struiken (Hanno Hardijzer en Iwan Roos), honing van Imkersvereniging Leiden en 'Drents Goud' met honingproducten. Er zijn meer dan 23 inzenders van plantenmateriaal en plant-aardige bijproducten aanwezig. Wie alvast zijn slag wil slaan voor de Sinterklaas- en Kerstcadeautjeskast moet de herfstmarkt niet aan zich voorbij laten gaan. En, wie het koud heeft kan terecht bij Elsje Henderikse met haar prachtige, natuurgeverfde, handgebreide warme wollen truien.

De herfstmarkt is open van open van 10 - 17 uur. De entree geldt zoals normaal (Museumkaart geldig, volwassenen E 4,- / kinderen 4-12 jaar E 2,-)

Herfstmarkt in de Leidse Hortus botanicus

Waar
Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, Leiden

Wanneer

Zaterdag 23 oktober van 10-17 uur. De Hortus botanicus is open tot 18 uur.

Kosten
Volwassenen
E 4,-

Kinderen 4-12 jaar, Rabo-MK, NS-MK, CJP
E 2,-

Hortusvriendenkaart en Museumkaart
geldig

Aan de redactie:
Voor informatie over de Plantenmarkt kunt u contact opnemen met: Carla Teune of Stans van der Veen - Hortus botanicus Leiden 071-5275144

(U maakt momenteel deel uit van de verzendlijst voor Persberichten uit de Hortus botanicus Leiden Mocht u hier geen prijs meer op stellen stuur dan een antwoordmail en vermeld in de onderwerpbalk het woord afzeggen. Uw emailadres wordt dan van de lijst verwijderd.)

---- --