Ingezonden persbericht


Op zaterdag 23 oktober zal wethouder Baljé om 10.30 uur het vernieuwde winkelcentrum aan de Ternatestraat feestelijk openen. Vanwege de herinrichting van het buurtwinkelcentrum zijn er de hele dag activiteiten in de straat voor buutbewoners en belangstellenden.

Nadat wethouder Balé het officiële startschot heeft gegeven beginnen de activiteiten voor jong en oud. Zo is er bijvoorbeeld een workshop bloemschikken, een wijn- en kaasproeverij en er zijn diverse marktkramen van de ondernemers in de Ternatestraat. Voor de kinderen is er een springkussen, een draaimolen en gratis schmincken in een speciale tent.

Aan het eind van de dag worden er tien manden met levensmiddelen verloot, beschikbaar gesteld door de winkeliers. Voor de kleine bezoekers organiseert de buurtvereniging om 12.00 uur een grote tekenwedstrijd met leuke prijzen. De organisatie van het feest is in handen van de winkeliers en de buurtvereniging.

De opknapbeurt van het winkelcentrum is onderdeel van het meerjarenprogramma Aanpak Buurtwinkelcentra. De gemeente zet zich in om in samenwerking met de ondernemers de buurt- en wijkwinkelcentra te behouden en nieuw leven in te blazen. Wethouder Baljé, o.a. portefeuille economie, is enthousiast over deze aanpak. We willen de buurt- en wijkwinkelcentra behouden, dat is goed voor de buurt en voorzieningen blijven dicht bij huis .

Door renovatie wordt leegstand en verpaupering voorkomen. Ondernemers kunnen gezamenlijk of individueel in aanmerking komen voor een subsidie van de gemeente om hun buurtwinkelcentrum een beter aanzien te geven. Behalve het buurtwinkelcentrum in de Ternatestraat is de gemeente Delft met nog veertien buurtwinkelcentra aan de slag , die voor dit project in aanmerking komen.




Ingezonden persbericht