Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Aankomend weekend bussen in plaats van treinen Zutphen-Lochem en Zutphen-Winterswijk

Vanwege werkzaamheden Prorail op station Zutphen, geen treinverkeer mogelijk op 23 en 24 oktober

Doetinchem - 21 oktober 2004 - Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober kan Syntus gedurende de gehele dag geen treinen rijden tussen Zutphen en Lochem en tussen Zutphen en Winterswijk. Spoorinfrabeheerder Prorail verricht aankomend weekend uitgebreide werkzaamheden aan het spoor op station Zutphen, waardoor er geen treinverkeer mogelijk is. Vanaf aanvang dienstregeling 's ochtends tot einde dienstregeling 's avonds zet Syntus op beide dagen ter vervanging van de treinen bussen in. Reizigers dienen op zaterdag 23 oktober en zondag 24 oktober op deze trajecten rekening te houden met extra reistijd tot een half uur.

Businzet
De treinvervangende bussen vertrekken vanaf de stations enkele minuten later dan de gebruikelijke treinvertrektijden en stoppen op alle tussengelegen stations. Op deze tussengelegen stations zijn de vertrektijden ook later dan de oorspronkelijke vertrektijden van de treinen. De bussen vertrekken vanaf de voorzijde van de stations, met uitzondering van station Zutphen alwaar de bussen vanaf de achterzijde van het station vertrekken. Reizend vanaf Zutphen in de richting Hengelo/Oldenzaal kunnen reizigers in Lochem overstappen op de trein.

Meer informatie
Reizigers kunnen meer informatie, ondermeer over de exacte vertrektijden van de bussen, verkrijgen via affiches en flyers op de stations en in de voertuigen of via de internetsite van Syntus: www.syntus.nl

*********************