TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 21-10-2004

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 23 oktober
Z@ppelin (Nederland 3) - 07.56 uur

nigel de jong krijgt lastige vragen voor kiezen van kids

In de 'Repo' van deze week is Eva Lim (12 jaar) te zien. Zij is een talent in kunstschaatsen. Deze week doet ze mee aan de gewestelijke kampioenschappen van Noord-Brabant en Limburg en Z@PPSPORT-presentator Barbara Barend was erbij! Eva heeft al eerder aan deze kampioenschappen mee gedaan maar elke keer had ze pech, dus ze wil deze keer heel graag winnen.

In het '1-(T)weetje' stelt Barbara de snelste en intiemste vragen aan topvoetballer Nigel de Jong. Ze vraagt hem alles wat kinderen van hem willen weten: "Blijven Ajax-vrienden wel eens bij je slapen? Heb je Ajax-behang?"

Deze week wordt de winnares van de zilveren medaille op de Olympische Spelen in Athene Edith Bosch te hulp geroepen door Kristy Kuijpers (11 jr) in de rubriek 'Hellup'. Zij is nog niet heel goed in de Uchi mata, (beenworp) dit is een specialiteit van Edith. Kristy neemt een judomaatje mee...

De hoge Z@PPSPORT -onderscheiding Z@pptificaat voor een club, leider, trainer of ploegmaat gaat deze week naar Watersportvereniging Oostvoorne. De kleine zeilers zijn trots op hun vereniging.

Verder:

- meer dan 300 mini-honkballers tijdens de jaarlijkse grote peanutdag;
- de nationale speedodag (zwemmen) werd georganiseerd voor 60 talentvolle kinderen;
- In Tilburg was er Climbing voor kids. Meisjes en jongens deden mee aan een klimwedstrijd;
- Thijs laat zijn breakdance move zien

Deze aflevering van Z@PPSPORT wordt maandag 25 oktober herhaald om 13.27 uur.