Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


- start bericht-

High tech laboratorium ALcontrol opent haar deuren

(Hoogvliet, 9 september) - Op zaterdag 23 oktober aanstaande opent ALcontrol Laboratories haar deuren tijdens de Open Dag Chemie. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen bij een van de grootste onafhankelijke laboratoria van Europa dat reeds 25 jaar actief is in de milieu- en voedingsmiddelenmarkt.

Wie herinnert zich niet de Lekkerkerk-affaire of de recente asbestproblemen in Goor en Harderwijk? De Legionella-uitbraak op de West-Friese Flora in 1999? Het afgraven en reinigen van de terreinen rondom benzinestations en de controle op BSE ofwel de gekke koeienziekte? Problematiek waarbij laboratoriumonderzoek noodzakelijk is.

In de vestiging in Hoogvliet onderzoekt ALcontrol in een zeer modern laboratorium 24 uur per dag water, lucht en bodemmonsters op verontreinigingen. In drie specialistische laboratoria worden verschillende soorten onderzoek uitgevoerd in het kader van de wet bodemverontreiniging, het bouwstoffenbesluit en de asbestwetgeving.

ALcontrol Food, gevestigd in 's-Hertogenbosch, onderzoekt voedingsmiddelen variërend van eindproducten tot halffabrikaten, bijproducten, leidingwater en diervoeders. Het accent ligt hier met name op microbiologisch en chemisch onderzoek.

"De Open Dag Chemie is een uitstekende mogelijkheid om een breed publiek te kunnen informeren over onze activiteiten en de achtergronden van veel voorkomende onderzoeken," zegt Matthieu Groenewegen, Business Manager Milieu bij ALcontrol. "Zo beschikt ALcontrol Milieu voor het vaststellen van giftige en gevaarlijke stoffen in water, lucht en grond over uiterst moderne apparatuur. ALcontrol Food zet haar hoogwaardige instrumentarium onder meer in voor het bepalen van gewasbeschermingsmiddelen in groente en fruit. Voor beide laboratoria is het noodzakelijk om met de als maar groeiende hoeveelheid gevaarlijke stoffen te kunnen blijven analyseren en te kunnen voldoen aan de steeds strenger wordende wettelijke eisen. Rondleidingen geven de mogelijkheid om zelf te zien hoe we in een veilige werkomgeving voor zowel medewerkers als de omgeving een bijdrage leveren aan kwalitatief hoogwaardig milieu- en voedingsmiddelenonderzoek in Nederland," aldus Groenewegen.

Beide vestigingen van ALcontrol Laboratories zullen op de Open Dag Chemie van 10.00 tot 16.00 uur geopend zijn. In Hoogvliet is ALcontrol te vinden aan de Steenhouwerstraat 15, ALcontrol Food zetelt aan de Koenendelseweg 11. Het definitieve programma staat binnenkort op www.alcontrol.nl


- einde bericht-

De organisatie van de Open Dag Chemie is in handen van een stuurgroep die is samengesteld uit vertegenwoordigers van industrie, onderwijs, gezondheidszorg, biotechnologie en andere instellingen. Meer algemene informatie over de Open Dag Chemie is te vinden op www.opendagchemie.nl

Meer informatie:

Erik Steinfelder
Tel. 010 - 231 4 802
e.steinfelder@alcontrol.com


---- --