Digitale Gemeente Houten

Theaterkoor Houten brengt CARMINA BURANA

donderdag 30 september 2004 - Bron: Theaterkoor Houten, Gaby Hageraats

Zaterdag 23 oktober 2004 vindt er In de Nederlands Hervormde Kerk te Heusden een groot, cultureel evenement plaats. Theaterkoor Houten samen met een gedeelte van hun Jeugdafdeling, Drunens Gemengd Koor Vivace en Liedertafel O&V Waalwijk, brengen dan de Carmina Burana van Carl Orff ten gehore.

De Carmina Burana is een cyclus van liederen die Het Lot, De Leer, Het Leven en De Liefde bezingen. Orff plaatst deze, na de Ouverture, in De Lente, In De Herberg, en In de Hof Der Liefde om vervolgens terug te keren naar de Ouverture, maar nu als slot. Daarmee is de cyclus rond. Deze magische cirkel wordt tijdens de voorstelling begeleid door beelden, die elk het thema illustreren. Hiervoor mochten wij gebruik maken van werk van de Brabantse schilder Jan Asselbergs die op monitoren in de kerk getoond gaan worden. Door middel van belichting wordt er een daarbij passende sfeer gecreëerd.
De Carmina Burana wordt vooraf gegaan door werken van o.a. Verdi en Fauré die elk te maken hebben met de themas in het hoofdwerk. Dit juweeltje van samenwerking, dit megakoor van 200 zangers en zangeressen, staat onder leiding van de dirigent van de drie afzonderlijke koren: Carl van Kuyck.
Solisten zijn Wilma Bierens sopraan, Ger Kreukniet, tenor, en Frans Kokkelmans, bas. Het geheel wordt begeleid door Ger Oude Sogtoen en Ben Martin Weijand op piano en een slagwerkgroep onder leiding van Marius Spikman.
Kaarten voor dit muzikale feest á 15,== zijn te verkrijgen via het secretariaat van Theaterkoor Houten 030-6375050

Ook is het mogelijk gebruik te maken van een geheel verzorgd cultureel arrangement met busreis naar Heusden v.v., een rondleiding in dit prachtige oude vestingstadje, een wijn of bierproeverij, een drie-gangen diner en aansluitend het concert. Voor overige informatie en reservering kunt u bellen met 030-6375050 of 030-6378224 Zie tevens de websites: www.theaterkoorhouten.nl en www.dgkvivace.com

Datum: 23 oktober 2004
Aanvang van het concert: 20.00 uur, kerk open om 19.30u Plaats: Nederlands Hervormde Kerk te Heusden (NB)

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).