Ingezonden persbericht

Opening winkel Schreuder & Kraan in Haarlem

Op 23 oktober 2004 opent Schreuder & Kraan een inspirerende winkel in de Gierstraat 51 te Haarlem

HAARLEM, 20041006 -- Op 23 oktober 2004 opent Schreuder & Kraan een inspirerende winkel in de Gierstraat 51 te Haarlem. Naast 19de eeuwse schilderijen en meubelen wordt er exclusief serviesgoed, bestek, glaswerk en tafellinnen verkocht. Kortom alles voor - en rondom - een bijzondere gedekte tafel.


Schreuder & Kraan is een kunsthandel in schilderijen en meubelen uit de 19de eeuw en is gevestigd in Zwanenburg. Schreuder & Kraan is de enige kunsthandel in Nederland die zich specialiseert in meubelen uit de periode van het historisme, "de lelijke tijd".

De schilderijen, de opmerkelijke meubelen en eigentijds, exclusief tafelgerei, glaswerk en tafellinnen vormen een ongewone mix van kunst en design uit heden en verleden. De modern gestoffeerde 19de eeuwse meubelen passen uitstekend in een modern interieur. Het serviesgoed, bestek, de glazen en het tafellinnen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Soms zijn de vormen afgeleid van antieke voorbeelden, zoals de verrassende wijnglazen naar 17de eeuws model, of het serviesgoed van de Oostenrijkse Gmundner Keramik dat al zo'n 300 jaar met de hand wordt beschilderd.

Marc Schreuder en Nicole Kraan kunnen de bezoeker dankzij hun kennis van kunst, cultuur en geschiedenis veel vertellen over de schilderijen, de meubelen en de gedekte tafel.




Ingezonden persbericht