Amsterdam Airport Schiphol

Grootste Nederlandse Yu-Gi-Oh! duel op Schiphol:
Uitbreiding terminal op 23 en 24 oktober toneel voor Yu-Gi-Oh! Schiphol Air Duel

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
11 oktober 2004                                               
Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober wordt de uitbreiding van Schiphol Plaza het strijdtoneel voor het Yu-Gi-Oh! Schiphol Air Duel. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen alle Nederlandse Yu-Gi-Oh! spelers hun krachten meten en kaarten uitwisselen. Afhankelijk van de expertise van de duellist komt de speler steeds verder in het toernooi. De winnaar krijgt speciale Yu-Gi-Oh! tournament kaarten, zijn of haar naam wordt ingeschreven in het Book of Duellist Kings en er zijn veel bijzondere Yu-Gi-Oh! prijzen te winnen. Het Yu-Gi-Oh! Schiphol Air Duel wordt het grootste duel van 2004 en wordt georganiseerd door Amsterdam Airport Schiphol in samenwerking met de winkeliers en horeca-ondernemers in Schiphol Plaza. Amsterdam Airport Schiphol verwacht op deze dagen zo'n 4.000 spelers.

Inschrijving
Het Yu-Gi-Oh! Schiphol Air Duel begint midden op Schiphol Plaza, het 'centrale plein' van de luchthaven. Inschrijven is verplicht. Van 16 tot en met 22 oktober kunnen deelnemers zich inschrijven bij de CD- en DVD-winkel Tracks Multitronics. Dat kan daar ook nog op de dueldagen zelf. Van tevoren inschrijven kan ook via www.schiphol.nl/yugioh en www.foxkids.nl. Spelers moeten eigen kaarten ('deck') meebrengen. Yu-Gi-Oh! decks zijn ook te koop bij Tracks Multritronics in Schiphol Plaza.

Het Duel
Het Yu-Gi-Oh! Schiphol Air Duel vindt plaats in de westelijke uitbreiding van de terminal op aankomstniveau. Deze nieuwe ruimte, de toekomstige Aankomst 4, is voor dit toernooi geheel aangekleed in Yu-Gi-Oh! sfeer. Naast de spelzones heeft de Duel ruimte ook een horecagelegenheid en een winkel met allerlei Yu-Gi-Oh! attributen.

Training Zone
Na registratie bij de ingang van de toernooiruimte komt de Yu-Gi-Oh! speler in de Training Zone. Op grote schermen zijn hier demonstraties te zien. Met een koptelefoon kun je de vertoonde duels volgen. Iedere deelnemer kan aan een training tafel nog een oefenduel spelen met een Yu-Gi-Oh! specialist. Na de training gaat de speler door voor het echte Schiphol Air Duel.

Duelling Field
In het Duelling Field kan door 48 spelers tegelijkertijd worden gespeeld. Tijdens het duel wordt het spelniveau van de speler bepaald. De speler ontvangt een polsbandje in de kleur van zijn of haar speelsterkte en kan daarna door naar de echte krachtmeting: De "King of Games Challenge".

King of Games Challenge
De King of Games Challenge is het hoogtepunt van het Yu-Gi-Oh! Schiphol Air Duel. In een aparte ruimte vinden 64 toernooien tegelijk plaats. Elk toernooi bestaat uit 5 of 6 rondes. Elke ronde duurt 15 minuten. De rondewinnaars ontvangen een Yu-Gi-Oh! tournament deck. Dit spel is speciaal voor het Yu-Gi-Oh! Schiphol Air Duel vervaardigd en niet te koop in de winkel. Elke nieuwe ronde speelt de winnaar tegen een andere rondewinnaar. De uiteindelijke finale is een ronde tegen een Yu-Gi-Oh! meester. Wie deze ronde wint, kan zijn of haar naam noteren in 'The Book of Duellist Kings' en ontvangt een mooie prijs.

Schiphol Plaza in Yu-Gi-Oh! sferen
Ook de winkels van Schiphol Plaza doen in het weekend van 23 en 24 oktober mee met Yu-Gi-Oh!
Sweet Space Shop snoepwinkel heeft speciale Yu-Gi-Oh! lekkernijen, en bij Tracks Multitronics zijn de nieuwste Yu-Gi-Oh! video's en DVD's te koop. Bij een besteding van meer dan vijftien euro in een van de winkels of horecagelegenheden krijgt men een speciale Yu-Gi-Oh! millennium ketting cadeau. Bovendien trakteert Burger King Yu-Gi-Oh! spelers bij aankoop van twee Burger King meals op een kidsmeal met een Yu-Gi-Oh! presentje.

De jongste Yu-Gi-Oh! spelers kunnen zich tijdens de Dueldagen laten schminken. Verder zijn er steltlopers en een clown die uit ballonnen de mooiste figuren maakt, om jong en oud te vermaken. Men kan ook op de foto gaan als piloot, en deze foto mee naar huis nemen als aandenken aan het Yu-Gi-Oh! festijn.

Op 23 en 24 oktober kunnen Yu-Gi-Oh! Schiphol Air Duel-bezoekers parkeren in de WTC parkeergarage vlak bij Schiphol Plaza. De parkeergarage staat al vanaf de autosnelweg aangegeven. Bij de Yu-Gi-Oh! winkel op de locatie van het duel zijn uitrij kaarten te koop tegen een speciaal tarief van 8 euro voor de hele dag.

Over Yu-Gi-Oh!
Yu-Gi-Oh! is een kaartspel uit Japan. Het spel is op dit moment dé grote rage voor kinderen tussen 8 en 16 jaar. Maar ook jongere kinderen zijn gefascineerd door de afbeeldingen op de kaarten waarmee onderling volop wordt geruild. Het spel Yu-Gi-Oh! lijkt een beetje op Pokémon, maar dan voor oudere kinderen. Kaarten hebben een bepaalde waarde, en door middel van speciale kaarten kun je monsters inzetten of verslaan. De maand oktober staat in het teken van Yu-Gi-Oh! Op veel kinder websites, kranten en televisiezenders voor de jeugd wordt aan het kaartspel aandacht besteed. Yu-Gi-Oh! is in de maand oktober ook hoofdthema op Fox Kids en in het Fox Kids Magazine.

Fox Kids
Fox Kids zal op zondag 24 oktober opnamen maken tijdens het Schiphol Air Duel. Deze opnamen worden op zaterdag 30 oktober uitgezonden, met een herhaling op zondag 31 oktober. De presentatie is in handen van Léon. Fox Kids heeft ook een speciale site met uitleg over het spel en het Schiphol Air Duel; www.foxkids.nl 092-2004/mb


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl
---- --