Politie Groningen

Persberichten zaterdag 23 oktober 2004

provincie Groningen 23-10-2004 -

Marum: automobiliste over de kop op A7
Vermoedelijk omdat ze in slaap gesukkeld was verloor een 59-jarige automobiliste uit Marum op de A7 nabij de afslag Marum de macht over het stuur. De wagen begon de slingeren en sloeg over de kop. De vrouw werd door een andere automobilist uit haar op de kop liggende auto gehaald. Zij is met, naar het zich op het eerste gezicht laat aanzien, lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een berger sleepte de auto weg. Een ongevallenrapportage wordt opgemaakt.

Verlichtingscontroles
Op verschillende plaatsen werd vrijdagavond een verlichtingscontrole gehouden. In Leek werden 108 fietsers gecontroleerd en 5 bonnen uitgedeeld. 1 bromfietser had de verlichting niet in orde. In Marum en Grootegast werden respectievelijk 6 en 5 bekeuringen uitgeschreven.

Middelstum: zeven auto botsen
Een aanrijding tussen twee autos op de N46 bij Middelstum vrijdagmiddag werd gevolgd door een aanrijding waarbij nog vijf voertuigen betrokken raakten. Er was alleen materiele schade en de weg werd enige tijd afgezet voor bergingswerkzaamheden. Na de eerste aanrijding waarbij de autos in de berm werden gezet ontstond door wachtende voertuigen en het daarvan te laat opmerken nog een aanrijding waarbij vijf voertuigen elkaar raakten. De politie maakt een ongevallenrapportage op.

Appingedam: bouwvakker valt van steiger
Een bouwvakker uit Nieuw Annerveen viel vrijdagmiddag bij een in aanbouw zijnde woning aan de Meedensingel in Appingedam van een lage steiger af. Hij kwam met zijn hoofd op een stapel houten balken terecht en werd naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie wordt in kennis gesteld van het ongeval.

Snelheidscontroles
Op de Noordwijkerweg in Kornhorn werd vrijdagochtend een radarsnelheidcontrole gehouden. Snelheidslimiet 60 km per uur, 150 voertuigen gecontroleerd, 15 overtredingen. Nuis, Nieuweweg, vrijdagmiddag, limiet 50 km per uur, controles 257, overtredingen 31. Leek, Midwolderweg, vrijdagmiddag, limiet 60 km per uur, controles 764, overtredingen 31.