1e persbericht van zaterdag 23 oktober 2004

Eindhoven 23-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Zoon aangehouden voor huiselijk geweld

In zijn woning in Stratum is vrijdag rond 22.25 uur een 25-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn moeder kort voor zijn aanhouding. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van diefstal aangehouden

Op het Stratumseind is zaterdag rond 2.20 uur een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het binnensluipen van een bedrijf aan de Steenoven eerder die nacht. Hij zou hier geld en sigaretten hebben weggenomen. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van diefstal auto aangehouden

Op het politiebureau aan de Mathildelaan is vrijdag rond 19.10 uur een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een auto vanaf de Kraijenhoffstraat op 11 augustus jl. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eersel: Aanhouding voor handel in verdovende middelen

In zijn woning in Eersel is vrijdag rond 21.30 uur een 21-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in zowel soft- als harddrugs. In de woning werden vier cachetjes met cocaïne, een cachetje met speed, acht cachetjes met softdrugs en een grote hoeveelheid verpakkingsmaterialen aangetroffen. In het pand werd ook een 24-jarige inwoner van Luyksgestel aangehouden. Bij hem werd een cachetje met cocaïne gevonden. Eerder die avond werden in de directe omgeving van het pand twee 26-jarige mannen uit Eersel en een 23-jarige man uit Wintelre aangehouden. Zij worden verdacht van het afnemen van drugs bij de 21-jarige verdachte. Bij één van de 26-jarige mannen werd 1 gram cocaïne aangetroffen en bij de 23-jarige man een ½ gram. Bij de andere verdachte werd een kleine hoeveelheid softdrugs gevonden. De verdachte van handel in drugs is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De vier andere verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Geldrop: Aanhoudingen na inbraak

Op Winkelcentrum Coevering is vrijdag rond 23.40 uur een 25-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in een bedrijf op Winkelcentrum Coevering eerder die avond. Een zijdeur van het pand werd opengebroken. Weggenomen werd een nog onbekend aantal rookwaren. In de directe omgeving werden rookwaren teruggevonden. Ook werd een 38-jarige Duitser aangehouden die net wegreed bij het betreffende pand. De verdachte overhandigde de politie een slof sigaretten die hij zojuist in de buurt zou hebben gevonden. Na verhoor is de man naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 25-jarige verdachte zit voor verder onderzoek in de cel.

Nuenen: Grote verkeerscontrole op A270

Op de A270 is tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdag 4.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden waarbij 750 voertuigen werden gecontroleerd.

In totaal werden negen verkeersdeelnemers betrapt op het rijden onder invloed. Het hoogste promillage, 1,35, werd gemeten bij een 21-jarige automobilist uit Helmond. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Verder werd een 41-jarige automobilist uit Deurne betrapt zonder geldig rijbewijs. Bovendien bleek zijn auto niet verzekerd te zijn en de APK van het voertuig was vervallen. De auto werd in beslag genomen. Ook werd een 38-jarige automobilist uit Gemert aangehouden. De man kreeg een bekeuring omdat hij geen rijbewijs bij zich had. Hij was het hier blijkbaar niet mee eens en beledigde vervolgens de politie. Tegen hem wordt eveneens een proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens de verkeerscontrole zijn 120 bekeuringen uitgedeeld onder meer voor te hard rijden, het niet kunnen laten zijn van het kentekenbewijs, het keuringsbewijs en het rijbewijs, ongeldige APK, verlichting die niet in orde was, het niet handsfree bellen en het niet dragen van de gordel. Ook werd tijdens de controle ontdekt dat iemand werd vervoerd in een laadruimte. Hier staat een boete op van 226 euro.

De controle werd in samenwerking met de vrijwillige politie, de Koninklijke Marechaussee, de Douane en het OM uitgevoerd. In totaal werden 43 mensen ingezet.

De Rips: Woninginbraak

In een woning aan de Ripsestraat is vrijdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam open te maken. Uit het pand werden sieraden, een laptop, ongeveer 50 euro en enkele pasjes en een rijbewijs weggenomen.