Politie Drenthe

Zaterdag

Assen 23-10-2004

Man overlijdt na val uit zendmast (aanvulling persbericht vrijdagmiddag 22-10-04)
EXLOO - Een 21-jarige inwoner van Nederhorst den Berg is vrijdag overleden nadat hij die morgen uit een zendmast was gevallen. De man verrichtte werkzaamheden aan een mast aan de Valtherweg in Exloo. De arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

Huiselijk geweld
BORGER De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 47-jarige man uit Borger aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou zijn 41-jarige vriendin in het gezicht hebben geslagen. De man is ingesloten voor verhoor.

Politie inzet tijdens onrustige nacht in Hoogeveen HOOGEVEEN De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.00 uur een melding van een vechtpartij aan de Grote Kerkstraat vlakbij een café. Agenten troffen daarbij een grote groep mensen die op diverse plaatsen onenigheid hadden. Toen de agenten de boel probeerden te sussen, leek de grote groep in opstand te komen tegen de politie. De agenten wisten de groep uit elkaar te drijven. Rond 3.00 uur ontstond op dezelfde plaats wederom onenigheid tussen diverse mensen. Toen mensen begonnen te vechten is door de politie een linie gevormd en is de groep richting de Schoolstraat gedreven. Twee verdachten lieten het op een confrontatie aankomen met de politie en werden door de diensthond gebeten. Ook heeft de politie pepperspray gebruikt. Voordat deze twee mannen konden worden aangehouden, zetten zij het op een lopen. Op het moment dat de politie weer terugkeerde naar het café aan de Grote Kerkstraat had wederom een groep mensen zich verzameld. Een 20-jarige jongeman uit Hoogeveen schold vervolgens de agenten meerdere malen uit en is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Rond 3.45 uur was de rust weder gekeerd in Hoogeveen.

Jongen aangehouden na weigering bekendmaken identiteit HOOGEVEEN De politie wilde in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Hoofdstraat proces-verbaal opmaken tegen een 17-jarige jongeman uit Hoogeveen. Hij stond met een aangebroken fles bier onder de luifel van een winkel samen met drie jongens. Agenten vroegen daarop herhaaldelijk naar zijn naam, maar kregen geen antwoord. De verdachte probeerde er vandoor te gaan, maar tevergeefs. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is met een transactie van 45,- heengezonden.

Wildplasser aangehouden
COEVORDEN Politieagenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen een 33-jarige man uit Coevorden proces-verbaal opgemaakt. De agenten handelden een andere melding af bij een discotheek aan de Stationsstraat. Plotseling zag één van hen dat de verdachte naar de achterkant van de politieauto liep met de bedoeling over de achterzijde van de auto te urineren. De man kon worden weerhouden van zijn daad en kreeg een boete voor het plassen in het openbaar.

Bekeuring voor verbranden van afval
EMMEN Een 20-jarige jongeman uit Emmen kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een bekeuring van 50,- voor het verbranden van afval op een parkeerplaats aan de Oosterstraat. Agenten zagen de man het vuurtje uit trappen. De verdachte verklaarde dat hij het afval in de brand had gestoken.

Politie verleent assistentie aan AID bij illegaal vervoer ponys YDE De politie heeft vrijdagmiddag assistentie verleend aan de Algemene Inspectie Dienst (AID) aan de Norgerweg. Politieagenten werden verzocht een geparkeerde vrachtauto op zijn plek te houden totdat de AID ter plaatse was. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Yde, kreeg een proces-verbaal van de AID wegens het illegaal vervoer van paarden. De ponys waren goed verzorgd, maar volgens de wet mogen er slechts 32 vervoerd worden in deze ruimte. Nu ging het echter om 93 ponys.

Vrouw aangehouden
EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 36-jarige vrouw uit Emmen aangehouden aan de Hulsackers. Zij zou onder invloed met haar auto een lantaarnpaal in die straat hebben geraakt en een 19-jarige jongeman uit Emmen zijn aangevlogen. In de straat waren veel mensen op de been. De politie had ook meerdere telefoontjes ontvangen van omstanders. De vermoedelijke oorzaak zou liggen in de relationele sfeer. De vrouw is ingesloten voor verhoor.

Mannen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed COEVORDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige man uit Dalen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed in zijn personenauto op de Ingenieur Arjen Vonkweg en voerde groot licht. Daarop hebben agenten de auto gekeerd en de man staande gehouden. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 445 ugl. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal mee naar huis.
ASSEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 37-jarige man uit Assen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 360 ugl. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Rijden ondanks rijontzegging
COEVORDEN Tijdens een surveillance hebben agenten een 34-jarige man uit Schoonebeek staande gehouden. De man reed in een personenauto op de Rondweg terwijl hij een rijontzegging had. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veel bekeuringen uitgeschreven tijdens controle ASSEN Tijdens een controle heeft de politie vrijdagavond in de omgeving van de M.L. Kingweg diverse bekeuringen uitgeschreven voor: fout parkeren (5x), niet dragen van een autogorfel (2x), niet stoppen voor een rood licht (1x), niet handsfree bellen (2x), fietsen zonder licht (2x), bromfiets voorzien van blauwe verlichting (1x) en 20 kilometer te snel rijden op de autosnelweg met een auto en aanhanger (1x).

Meisje aangehouden op verdenking van winkeldiefstal HOOGEVEEN Agenten hebben vrijdagmiddag een 14-jarig meisje uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een medewerker van een drogisterij aan de Hoofdstraat zag dat het meisje condooms uit de verpakking had gehaald en de winkel had verlaten zonder te betalen. De winkelier heeft haar staande gehouden en overgedragen aan de politie. De ouders van het meisje zijn ingelicht.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot zondagmorgen 8.00 uur (met uitzondering van zaterdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur). Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Bert Visser neemt de voorlichting zaterdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur en zondagmorgen vanaf 8.00 uur over. Tel. 0592-361965 of 06-51611629.