Rijn & Venen, 12.05 uur

Utrecht 23-10-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Invordering rijbewijs

WOERDEN Zaterdagochtend omstreeks 00.55 uur heeft de politie een 20-jarige man uit Woerden op de Barwoutswaarder aangehouden

Tijdens surveillance zag de politie een auto met hoge snelheid over de Hoge Rijndijk rijden. De politie heeft de achtervolging ingezet, waarbij de snelheid opliep tot twee keer de maximaal toegestane snelheid van 60 km per uur. De automobilist is op het erf van zijn woning aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed

MAARSSEN Vrijdagavond omstreeks 22.50 uur heeft de politie op de rijksweg A2 een 46-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens rijden onder invloed.

Vrijdagavond kreeg de politie een melding dat er een persoon met drank op achter het stuur zou zijn weggereden. De politie is achter de man aangegaan. Bij de afrit Maarssen van de A2 kon de politie de bestuurder aanhouden. Op het bureau bleek uit de blaastest dat de man 445 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Hij heeft een proces-verbaal en rijverbod van vier uur gekregen.