Stad Utrecht 11.45 uur

Utrecht 23-10-2004 - Nieuwsberichten Utrecht Stad

Controle illegalen Amsterdamsestraatweg

UTRECHT In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 oktober heeft de Vreemdelingenpolitie controles gehouden op en rond de Amsterdamsestraatweg. Zij hebben bij diverse (horeca)zaken gecontroleerd of er illegalen werkten. Tijdens de controle zijn tien vermoedelijke illegalen aangehouden. Deze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en nader onderzoek. De Vreemdelingenpolitie is met de actie gericht te werk gaan op basis van binnengekomen informatie. De gecontroleerde zaken hebben goed meegewerkt aan de controle.

Alcoholcontrole Waterlinieweg

UTRECHT Tussen vrijdagavond 21.00 uur en zaterdagochtend 03.00 uur heeft de politie alcoholcontroles gehouden op de Waterlinieweg. In totaal zijn er 1107 automobilisten gecontroleerd. Tien hiervan zijn aangehouden omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zaten.

Fietslichtcontrole

UTRECHT Op vrijdagavond 22 oktober heeft de politie tussen 20.30 en 21.30 uur op de Amsterdamsestraatweg en Oppenheimplein fietsers gecontroleerd op hun verlichting. Hierbij zijn 17 fietsers bekeurd vanwege het ontbreken van fietsverlichting.

Getuigen gezocht beroving uit auto

UTRECHT Vrijdagavond rond 20.30 uur is een automobiliste op de Lorentzlaan beroofd van haar tas. De vrouw parkeerde haar auto en werd toen beroofd door een man. De man rende weg in de richting van de Ingenhauszstraat en stapte daar achterop de scooter van zijn handlanger.

Het signalement van de dader is:

* Man, 16-20 jaar oud, lichtgetint uiterlijk
* 1.80 1.85 m. lang, normaal postuur

* smal, langwerpig gezicht, met donkere, gebreide muts op

Van de scooterrijder is onbekend of het een man of vrouw is, deze persoon droeg ook een gebreid mutsje. Het ging om een donkergekleurde scooter zonder verzekeringsplaatje.

De tas van de vrouw is later op de avond gevonden bij het Griftpark. Enkele goederen zijn nog vermist.

De politie roept getuigen van de beroving, of mensen die meer weten van de daders, op contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.