Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 23 oktober

Alkmaar 23-10-2004 - 15.00 uur

Bestelauto gestolen

Noord-Scharwoude, vrijdag 22 oktober 2004.

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Oranjestraat is rond 16.50 uur een blauwe Volkswagen Transporter met het kenteken 12-VP-TR gestolen. De auto stond onafgesloten op het terrein. In de auto lag veel gereedschap waaronder zaagmachines en boormachines.

Hardrijders leveren rijbewijs in

Alkmaar, vrijdag 22 oktober 2004.

Een 42-jarige autobestuurder uit Schagen is aangehouden op de Provincialeweg rond 20.00 uur. De man reed met een snelheid van 143 km/u waar de maximum snelheid 80 km/u is. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal. Datzelfde geldt voor een 25-jarige automobilist uit Hanrade. Hij reed met een snelheid van 149 km/u.

Drankrijder te water met auto

Limmen, vrijdag 22 oktober 2004.

Een 21-jarige autobestuurder uit Castricum is met zijn auto van de weg geraakt en in de sloot beland op de Uitgeesterweg rond 21.15 uur. Hij kon zelf uit de auto klimmen. De man bleek te hebben gedronken, hij blies 500 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan). Hij krijgt een proces-verbaal.

Inbraak woningen

Castricum, vrijdag 22 oktober 2004.

In een woning aan de Madeweg is ingebroken tussen 06.00 en 22.00 uur. De dader is de woning binnen gedrongen door het forceren van een doucheraam. Gestolen is een zwarte laptop van het merk Dell.

Heiloo, vrijdag 22 oktober 2004.

In een woning aan het Maalwater is ingebroken tussen 19.30 en 21.30 uur. De dader is binnengekomen door het openbreken van een raam aan de zijkant van de woning. Gemist wordt een portemonnee met inhoud.

Verwarde man maakt amok

Alkmaar, vrijdag 22 oktober 2004.

Een 36-jarige man uit Alkmaar heeft in een woning aan de Lotharingenweg de boel kort en klein geslagen. Daarbij heeft hij een stoel door het raam van de op de derde verdieping liggende woning gegooid. De stoel bleef in het glas hangen, veel glas is echter op de stoep terecht gekomen. De man bleek in verwarde staat te verkeren, hij is ingesloten op het politiebureau.

Brandstichting in schuurtje

Alkmaar, zaterdag 23 oktober 2004.

Achter een woning aan de Pijnssen is een schuurtje en schutting door brand verwoest geraakt. Het vuur werd rond 01.45 uur ontdekt door een van de bewoners. De brandweer heeft het vuur snel onder controle gekregen. De in de schuur staande fietsen en tuingereedschap is door de brand vernietigd. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.

Verdachte brandstichting aangehouden, getuigen gezocht

Alkmaar, zaterdag 23 oktober 2004.

Een 19-jarige man uit Alkmaar is aangehouden op de Lekstraat rond 02.45 uur. De man wordt ervan verdacht een auto in brand te hebben gestoken. De auto, een Volkswagen Passat, stond aan de Dommelstraat naast een woning. De auto is volledig uitgebrand, een raam aan de zijkant van de woning heeft brandschade opgelopen. De man is na een zoekslag in de buurt aangetroffen bij een brandende kinderwagen. Hij is ingesloten op het politiebureau. De politie zoekt getuigen van de brand aan de Dommelstraat, met name van de getuige die een signalement had opgegeven van de verdachte. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (bellen tegen lokaal tarief).

Tweetal door groep mannen mishandeld

Alkmaar, zaterdag 23 oktober 2004.

Een 21-jarige man uit Alkmaar en zijn eveneens uit Alkmaar komende 20-jarige vriend zijn zonder aanleiding mishandeld door een groep mannen op de Koningsweg rond 02.20 uur. Het tweetal werd opeens belaagd door een groep van ongeveer 10 tot 15 blanke mannen in de leeftijd van 17 tot 20 jaar oud. Daarbij zijn ze geschopt en geslagen. Het 21-jarige slachtoffer liep daardoor een gebroken enkel op, blauwe plekken, schaafwonden en een blauw oog. Hij is tevens zijn mobiele telefoon en wat geld kwijt geraakt. Zijn vriend liep beurse plekken op over zijn lichaam. De groep mannen verdween na de lafhartige mishandeling in de richting van de Paardenmarkt.

Man aangehouden na vechtpartij

Castricum, zaterdag 23 oktober 2004.

Een 21-jarige man uit Heerhugowaard is op de Dorpsstraat aangehouden rond 02.45 uur. Hij was betrokken geraakt in een vechtpartij en heeft een 18-jarige man uit Limmen geschopt. Hij is ingesloten voor de nacht. Hij verklaarde dronken te zijn geweest en spijt te hebben van zijn daad.