23/10 Regionale persb erichten

's-Hertogenbosch 23-10-2004 - .

NOTOIRE WINKELDIEVEGGE

's-Hertogenbosch - Vrijdagnamiddag is in een kledingwinkel aan het Burgemeester Loeffplein een 30 jarige vrouw uit Almere aangehouden terzake winkeldiefstal. De vrouw werd door winkelpersoneel betrapt op het wegnemen van twee kledingstukken ter waarde van 96 euro per stuk. Zij bleek geen onbekende te zijn van de politie want stond in 9 politieregio's geregistreerd voor soortgelijke feiten.

STELSELMATIG MISHANDELD

's-Hertogenbosch - Een 33 jarige vrouw uit Drunen deed vrijdagavond bij de politie aangifte van mishandeling door een 38 jarige man uit 's-Hertogenbosch met wie zij een relatie onderhield. Zij had tengevolge van de mishandeling twee builen op het hoofd. Volgens de vrouw is zij de afgelopen zeven jaar herhaaldelijk al dan niet in ernstige mate mishandeld. De vrouw had nog nooit eerder aangifte gedaan. De verdachte is nog dezelfde avond aangehouden en in verzekering gesteld.

MOTORFIETS GESTOLEN

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond is vanaf de Vierde Buitenpepers een zwarte motorfiets, merk Honda, type Shadow, en voorzien van het kenteken HM-10-BZ gestolen.

HARDDRUGSBEZIT EN GEWELD TEGEN POLITIE

's-Hertogensbosch - In een horecabedrijf aan de Torenstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32 jarige Bosschenaar aangehouden en overgedragen aan de politie. Toen de verdachte in een politieauto naar het politiebureau vervoerd werd zag hij kans een van de agenten een flinke trap tegen de borst te geven. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

DRONKEN AUTOMOBILIST RAAKT RIJBEWIJS KWIJT

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Wateringen in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch van een 35 jarige automobilist zijn rijbewijs ingevorderd.Bij controle bleek hij behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Drunen - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de Grotestraat in Drunen twee mannen van 38 en 31 jaar respectievelijk woonachtig in Drunen en Heusden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Het tweetal was naar alle waarschijnlijkheid onder invloed van harddrugs want zij waren duidelijk van het bekend padje af. Op de Grotestraat werd zonder aanleiding een 19 jarige man uit Drunen tegen de grond aan geslagen. Ook een 45 jarige Drunenaar is door een van de verdachten in de maag gestompt.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Rosmalen - Zaterdagmiddag is een 19 jarige bromfietser uit 's-Hertogenbosch gewond geraakt en voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Hij reed over de Burgemeester Burgerslaan en verloor in de bocht de controle over het stuur. Hij kwam daarna ten val en belandde tegen de voorzijde van een uit tegengestelde richting naderende personenauto die bestuurd werd door een 33 jarige inwoner van Woudenberg.

BEZINEDIEF RAMT AUTO BEVEILIGINGSBEDRIJF

Schijndel - Een medewerker van een particuliere beveiligingsdienst zag vrijdagavond dat de bestuurder van een bestelauto stopte bij een tankstation langs de Zuid Willemsvaart tussen Veghel en Den Bosch. Nadat de bestuurder getankt had reed hij weg zonder te betalen. De medewerker zette met zijn dienstauto de achtervolging in en alarmeerde de politie. Op de Molendijk Noord had de brandstofdief kennelijk genoeg van de achtervolging en stopte. De beveiligingsmedewerker stapte uit waarop de bestelauto tot twee keer achteruit reed en de dienstauto van het beveiligingsbedrijf ramde. Daarna reed hij weer door, wederom nagezeten door de beveiliging. Op de Vossenbergsesteeg zette de verdachte de bestelauto stil en wist te ontkomen nog voordat de politie arriveerde. Naar de verdachte is nog uitgebreid en met behulp van een politiehond gezocht. Hij is echter niet meer gevonden. De bestelauto stond gesignaleerd als zijnde gestolen in de politieregio Midden en West Brabant.

VANDALISME

Boxtel - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op het Stationsplein een 21 jarige man uit Boxtel aangehouden. Agenten zagen dat hij vanaf de trap van het NS station naar beneden liep en halverwege een tl buis omhoog gooide die vervolgens op de grond uiteenspatte. De verdachte is diezelfde nacht voor verhoor ter beschikking gesteld van de Koninklijke Marechaussee omdat hij militair is.

AUTODIEFSTAL

Sint Michielsgestel - In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf de Ambachtsweg een blauwe personenauto, merk Volkswagen Golf voorzien van het kenteken DP-RS-28 gestolen.

OPENLIJKE GWELDPLEGING

Sint Oedenrode - In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er op de Kofferen een openlijke geweldpleging plaats waarbij een 39 jarige man uit Horst een zo harde klap op zijn neus kreeg dat hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. Een 18 jarige inwoner van Sint Oederode is diezelfde nacht in zijn woning aangehouden. Een tweede verdachte, van wie de identiteit inmiddels vastgesteld is, kon nog niet worden aangehouden. De 18 jarige was met gekochte etenswaren een horecazaak aan de Kofferen uitgelopen en werd door de 39 jarige eigenaar gemaand naar binnen te komen. Kennissen van de 18 jarigen gaan zich er dan mee bemoeien en de eigenaar wordt enkele keren geslagen. Als de 39 jarige man uit Horst de eigenaar daarop te hulp komt krijgt hij op zijn beurt van de 18 jarige verdachte een flinke stomp tegen de neus.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Uden - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Marktstraat in zijn woonplaats Uden een 26 jarige automobilist aangehouden. De man was onder invloed van alcoholhoudende drank en kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van 3 uur.

Veghel - Zaterdagmorgen is op het Stadhuisplein in Veghel een 33 jarige automobilist uit Boxtel aangehouden. Ook hij vanwege overmatig kreeg vanwege overmatig alcoholgebruik een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

GESTOLEN SNEL TERUG

Volkel - Nog terwijl hij op het politiebureau in Uden aangifte zat te doen van diefstal van zijn Opel Kadett vanaf de Hermelijnstraat in Volkel kreeg hij van de het meld- en informatiecentrum in 's-Hertogenbosch het bericht dat zijn auto op de Marterstraat was teruggevonden. De auto is weer bij de rechtmatige eigenaar.

DRONKEN OP SNORFIETS

Oss - Het biketeam van de Osse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Oostwal een 20 jarige inwoner van Meppel met zijn snorfietser van de weg gehaald omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Ondanks zijn nog jeugdige leeftijd bleek bij verdere controle dat de verdachte de laatste twee jaar al 7 keer eerder voor het rijden onder invloed was opgepakt.

SCHENNISPLEGING EN BELEDIGING

Oss - Op de Eikenboomgaard in Oss zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen uit Megen van 23 en 32 jaar aangehouden. Tijdens hun surveillance zagen agenten dat de 23 jarige zijn broek en onderbroek tot op de enkels liet zakken en zo enkele meters voor het publiek uitliep. De agenten hielden hem aan. De 32 jarige man bemoeide zich daar mee en schold de agenten uit. Ook hij is aangehouden. Zij zijn na hun verhoren weer in vrijheid gesteld.

AUTO GESTOLEN

Cuijk - In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf de Hazeleger een personenauto van het merk Ford type Escort voorzien van het kenteken RZ-56-JS gestolen.