Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 oktober 2004

Mishandeling en bedreiging

Verdachte aangehouden na mishandeling en bedreiging

Nijverdal

Woensdagavond kwam omstreeks 22.00 uur een melding binnen van een bedreiging met een vuurwapen aan De Jocheerelaan in Nijverdal. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar de melder aan, een 34-jarige man uit Nijverdal, en zijn vriendin. De 34-jarige man gaf aan eerder die avond, omstreeks 20.45 uur, zonder enige aanleiding op De Jocheerelaan door de ex-vriend van zijn vriendin, een 29-jarige man uit Nijverdal, te zijn geslagen. De man stond opeens achter hem en sloeg hem diverse keren met als gevolg een kleine wond aan zijn oor en diverse blauwe plekken. Op het moment dat meerdere mensen uit een horecagelegenheid aldaar naar buiten kwamen, vertrok de 29-jarige. Kort daarna kwam hij echter in een auto voorbijrijden en moest voor de verkeerslichten bij De Jocheerelaan stoppen. Meerdere mensen liepen op de auto af waaronder de 34-jarige man en zijn vriendin. Toen de 34-jarige de 29-jarige man aansprak, begon hij de 34-jarige man te bedreigen. De 29-jarige had hierbij een vuurwapen in zijn hand. De 34-jarige man liep van de auto weg, waarna de 29-jarige man wegreed. De 34-jarige man deed inmiddels aangifte. De politie hield de 29-jarige verdachte vrijdagmorgen 22 oktober in zijn woning in Nijverdal aan. In de woning werd een wapen en munitie aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Voor de diverse feiten (mishandeling, bedreiging en verboden wapenbezit) wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-130826)

Aanhoudingen na vechtpartij

Ruzie tussen twee jongens mondt uit in vechtpartij, waarbij een groot aantal jongeren betrokken raken.

Almelo

Vrijdagmiddag 22 oktober kwam omstreeks 15.15 uur een melding binnen van een vechtpartij aan de Hagenborgh in Almelo waarbij messen en honkbalknuppels gebruikt zouden worden. Toen politieagenten op genoemde locatie kwamen, zagen zij een groep van ongeveer 20 jongens wegvluchten. De agenten zetten de achtervolging in en troffen achter bosjes aan de Canisiushof een aantal jongens aan. De zes verdachten, jongens uit Almelo van resp. 14 (2x), 15, 17, 19 en 20 jaar, werden aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. In bosjes in de omgeving werden een mes, een wapenstok en een honkbalknuppel aangetroffen.

Uit de verhoren kwam naar voren dat drie van hen zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. De aangetroffen wapens bleken eigendom van een van de 14-jarige verdachten en van de 17-jarige verdachte; tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt voor verboden wapenbezit. Verder wordt tegen de 19-jarige verdachte proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging. Alle verdachten zijn vrijdagavond na verhoor heengezonden.

Een 15-jarige jongen uit Almelo deed aangifte van bedreiging. De 15-jarige jongen had al enige tijd ruzie met de 19-jarige verdachte. Vrijdagmiddag was deze ruzie uitgemond in een vechtpartij, waarbij ook vrienden van beiden betrokken raakten. De 15-jarige jongen gaf aan door een van de jongens geslagen te zijn maar had hierbij geen letsel opgelopen. (bps: 04-131133)

Inbraak en/of vernieling in sportcomplex

Drie jongens aangehouden na inbraak en/of vernieling in sportcomplex

Almelo

Vrijdagmiddag 22 oktober werd omstreeks 16.30 uur gemeld dat jongens bezig waren een ruit te vernielen bij een sporthal aan de Verdilaan in Almelo. Een getuige had reeds twee van de knapen aangehouden. Politieagenten namen de twee verdachten over; een 13-jarige jongen uit Hengelo en een 13-jarige uit Almelo. Kort daarna werd een derde verdachte, een 16-jarige jongen uit Almelo, in zijn woning aangehouden. De ruit van de sporthal bleek met stenen vernield te zijn en ook bleek uit verklaring van een getuige dat een paar jongens in het pand waren geweest. Zover bekend is er niets weggenomen. Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De drie jongens werden vrijdagavond aan hun ouders overgedragen. (bps: 04-131184)

Aanhouding na steekpartij

Steekpartij na onenigheid over geluidsoverlast

Hengelo

Een 21-jarige man uit Hengelo kwam zaterdag 23 oktober omstreeks 03.00 uur het politiebureau binnenlopen met verwondingen aan zijn gezicht. Hij vertelde even daarvoor met een mes gestoken te zijn door een 18-jarige man, die net als hij een kamer huurt in een pand aan de Enschedesestraat. Beiden hadden onenigheid gehad in verband met geluidsoverlast. De 21-jarige man werd door de politie naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld. Politieagenten hielden de 18-jarige verdachte in het pand aan de Enschedesestraat aan. Het mes, dat in zijn kamer werd aangetroffen, werd in beslag genomen. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-131364)

Aanrijding met letsel

13-jarige jongen raakt gewond bij aanrijding tussen personenauto en bromscooter

Deurningen

Een 20-jarige automobilist uit Agelo reed vrijdag 22 oktober omstreeks 17.20 uur op de Deurningerstraat in Deurningen. Op de T-kruising met de Saterslostraat sloeg hij rechtsaf maar liet hierbij een rechts van hem op het fietspad en in dezelfde richting rijdende bromscooter niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de bestuurder van de bromscooter, een 16-jarige jongen uit Borne, ten val kwam samen met zijn 13-jarige broertje, die bij hem achter op de scooter zat. De 13-jarige jongen liep een open beenbreuk op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar hij werd opgenomen. (bps: 04-131201)

Doorgereden na ongeval

Motorrijder wordt door een auto van de weg gedrukt en raakt gewond; automobilist rijdt door zonder zijn identiteit kenbaar te maken

Wierden

Een 69-jarige man uit Wierden reed vrijdagavond 22 oktober omstreeks 19.45 uur op zijn motor over de Nottermorsweg in Wierden komende uit de richting Rijssen. In een bocht naderde een tegenligger, die midden over de weg reed. De motorrijder werd van de weg gedrukt, belandde in de berm en kwam ten val. Hij liep een gebroken knieschijf op. De automobilist, waarvan alleen bekend is dat hij in een personenauto reed, is doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie komt graag met de bestuurder van de auto of met eventuele andere getuigen in contact. Zij kunnen bellen via het nummer 0900-8844. (04-131245)

Aanhouding na bedreiging

Verdachte aangehouden na bedreiging in horecagelegenheid

Hengelo

Zaterdag 23 oktober werd omstreeks 03.50 uur gemeld dat een persoon door beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid in Hengelo was aangehouden nadat deze persoon even daarvoor in de horecagelegenheid iemand met een kapot glas zou hebben bedreigd. Beveiligingspersoneel had de man naar buiten gebracht en hield hem in de Marktsteeg in Hengelo aan. Politieagenten troffen op genoemde locatie een beveiligingsmedewerker aan samen met de verdachte, een 21-jarige man uit Enschede. De man die door de 21-jarige met het glas bedreigd zou zijn, was niet meer aanwezig en zijn identiteit is nog niet bekend. De beveiligingsmedewerker, een 29-jarige man uit Hengelo, gaf aan dat de 21-jarige man hem had bedreigd nadat hij hem had aangehouden. Hij gaf te kennen aangifte van bedreiging te zullen doen. Politieagenten hielden de 21-jarige verdachte aan. Hij is voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-131386)

Aanhouding na vechtpartij

Verdachte aangehouden na vechtpartij

Almelo

Zaterdag 23 oktober werd omstreeks 04.50 uur gemeld dat er een opstootje was geweest aan de Grotestraat in Almelo. De betrokken personen waren nog aanwezig. Politieagenten gingen een kijkje nemen en troffen in de Grotestraat ongeveer 15 personen aan. Een van hen, een 27-jarige man uit Almelo, had een bloedneus en lichte verwondingen in zijn gezicht. Hij vertelde even daarvoor geslagen te zijn door meerdere personen. Hij gaf aan dat een van hen nog aanwezig was. De agenten hielden deze man, een 23-jarige uit Almelo, aan wegens openlijke geweldpleging. De verdachte is voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. De 27-jarige man deed inmiddels aangifte. (bps: 04-131391)

Aanhoudingen na diefstal auto

Drie verdachten aangehouden na diefstal van een auto

Vroomshoop

Zaterdag 23 oktober kwam omstreeks 01.00 uur een melding binnen van diefstal van een auto aan de Linderflier in Vroomshoop. De bewoners waren wakker geworden van een harde knal en hoorden daarna een auto wegrijden. Toen zij naar buiten keken, zagen zij dat hun auto verdwenen was.

Omstreeks 01.25 uur meldde een alerte getuige dat hij gezien had dat iemand op een parkeerplaats aan de Nijverdalsestraat in Wierden een auto had geparkeerd en dat de bestuurder van die auto vervolgens in een andere auto, een bestelbus voorzien van een Pools kenteken, was gestapt en was weggereden. De getuige vertrouwde het niet en had de politie gebeld.

De beschrijving van de auto die op de parkeerplaats was gezet, kwam overeen met de gestolen auto aan de Linderflier. Politieagenten gingen naar de Nijverdalsestraat in Wierden en troffen daar de auto aan. Dit bleek inderdaad de gestolen auto te zijn. De eigenaar van de auto, een 38-jarige man uit Vroomshoop, deed inmiddels aangifte.

Even later zagen politieagenten op de Nijverdalsestraat een bestelbus voorbijrijden met een Pools kenteken. De agenten lieten het voertuigen stoppen en hielden de drie inzittenden aan, mannen uit Polen van resp. 23, 32 en 33 jaar. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-131346)

Rijden onder invloed

Automobilist wordt bekeurd voor het onnodig geluid maken en wordt aangehouden nadat blijkt dat hij onder invloed van alcohol verkeert

Enschede

Een motoragent reed vrijdagavond 22 oktober omstreeks 21.30 uur over de Hengelosestraat in Enschede toen hij hoorde dat de banden van een auto, rijdend over de Boddenkampsingel in Enschede, piepten door het accelereren van de bestuurder. De agent gaf de bestuurder op de Volksparksingel een stopteken, waaraan hij voldeed. De bestuurder, een 31-jarige man uit Enschede, kreeg een bekeuring voor het onnodig geluid maken. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd een blaastest afgenomen, die het vermoeden bevestigde. De 31-jarige bestuurder werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,43 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-131297)

Tasjesroof

Twee verdachten aangehouden nadat zij met geweld geprobeerd hebben een vrouw van haar tas te beroven

Enschede

Een 60-jarige vrouw uit Enschede fietste vrijdagmiddag 22 oktober omstreeks 16.50 uur op de Citroenvlinder in Enschede. Ter hoogte van de Eikenbladvlinder werd zij ingehaald door twee jongens op een fiets. De eerste jongen spoot de vrouw een bijtende vloeistof in het gezicht, waarna de tweede jongen probeerde de vrouw van haar tas te beroven. Hij trok hard aan haar tas, die aan het stuur van haar fiets hing, waardoor de vrouw kwam te vallen. De jongens gingen er vervolgens hard fietsend en zonder tas vandoor. De 60-jarige vrouw ging naar het politiebureau en deed aangifte. Zij liep een schaafwond op haar been op en heeft door de val pijn over haar hele lichaam. Haar fiets is behoorlijk beschadigd.

De politie stelde een onderzoek in en kwam aan de hand van de opgegeven signalementen op het spoor van de verdachten. Zij werden nog diezelfde avond in Enschede aangehouden. Het gaat om twee jongens uit Enschede van resp. 14 en 15 jaar. Beiden zijn inmiddels in verzekering gesteld en zullen nader gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-131252)

Aanhouding na oplichting

Man probeerde op OV-kaart van een vriend te reizen en werd door de politie aangehouden

Hengelo

De politie hield vrijdagavond 22 oktober omstreeks 20.30 uur een 21-jarige man uit Enschede aan. Even daarvoor was een melding binnengekomen dat een conducteur aan het Stationsplein in Hengelo een conflict had met een reiziger. De 21-jarige man wilde reizen op de OV-jaarkaart van een vriend van hem. De verdachte is opgesloten en zal worden voor nader onderzoek worden overgedragen aan de spoorwegpolitie. (bps: 04-131243)

Vrouw beroofd

Vrouw wordt door man op fiets beroofd van haar tas

Oldenzaal

Een 19-jarige vrouw uit Oldenzaal deed aangifte van diefstal van haar tas, hetgeen vrijdagmiddag 22 oktober plaatsvond omstreeks 18.00 uur op de Hunenveldlaan in Oldenzaal. De vrouw liep op de Hunenveldlaan toen haar een fietser van achteren naderde. Bij het voorbijgaan griste de man haar tas uit haar hand met hierin onder meer een mobiele telefoon en geld.

Het signalement van de dader is als volgt: een man met licht getinte huidskleur en ongeveer 20-30 jaar oud. Hij fietste op een herenfiets, donker van kleur, en droeg een rode trui en een spijkerbroek. (bps: 04-131216)

Verdachte aangehouden

Man aangehouden op verdenking van auto-inbraak

Enschede

Zaterdag 23 oktober omstreeks 00.50 uur werd door een getuige gemeld dat een man zich verdacht ophield tussen woningen en geparkeerd staande auto's in de buurt van de Oosterstraat in Enschede.

Politieagenten gingen een kijkje nemen en zagen op de Oosterstraat een man lopen, die aan het opgegeven signalement voldeed. Toen zij hem aanspraken, zagen zij dat hij een schroevendraaier en een autoradio/cd-speler bij zich had. Op de vraag hoe hij aan de autoradio/cd-speler kwam, zei hij eerst dat deze van hem was maar toen de agenten vroegen waar zijn auto stond, gaf hij aan dat hij de autoradio/cd-speler in de buurt gevonden had.

Kort daarop werd gemeld dat een getuige had ontdekt dat op de Oosterstraat in een bestelbus was ingebroken. Hierop hielden de agenten de verdachte, een 26-jarige man uit Almelo, aan. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-131337)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --