Politie Zeeland


O-10092-2004 Auto total loss bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Boutlaan in Scharendijke heeft vrijdagmiddag een 41-jarige man uit België zijn auto total loss gereden.
Door nog onbekende oorzaak was de automobilist aan de linkerzijde van de weg tegen een boom gereden. De bestuurder werd met vermoedelijk een polsfractuur overgebracht naar de huisartsenpost.


Z-10093-2004 Personenauto rijdt tegen vrachtwagen

In Hoek is vrijdagavond rond 21.00 uur een personenauto tegen een vrachtwagen gereden.
Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Terneuzen reed over de N61 en wilde ter hoogte van de Hasjesstraat keren met zijn truck met oplegger. Toen zijn combinatie dwars over de weg stond, werd deze, mede door de duisternis, te laat gezien door een 28-jarige automobiliste uit Axel. Ondanks krachtig remmen, schoof de personenauto door onder de vrachtwagen. De 28-jarige bestuurster en een inzittende werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zij konden na behandeling weer naar huis. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.
(In verband met werkzaamheden aan de N61 bij het Mauritshof waren er voor het verkeer komend uit de richting van Breskens borden geplaatst dat de weg over ca. 5 km afstand was afgesloten. Personenauto's konden net voor het Maurtisfort afslaan via de Hasjesstraat, vrachtwagens echter niet).


W-10094-2004 Fietser geschept
Een 87-jarige Middelburger is zaterdagmorgen gewond geraakt toen hij op zijn fiets werd geschept door een personenauto.
De man fietste rond 10.00 uur over het fietspad langs de Veerseweg in Middelburg en sloeg plotseling linksaf de Nassaulaan in. Een achter hem rijdende personenauto, bestuurd door een 42-jarige Middelburgse, kon de man niet meer ontwijken en schepte de fietser. De 87-jarige man werd met hoofdletsel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie is nog in het bezit van een paraplu die door een behulpzame burger werd gebruikt om de 87-jarige man droog te houden tijdens een regenbui. De paraplu kan worden opgehaald op het politiebureau Achter de Houttuinen.


W-10095-2004 Aanhouding in Vlissingen
Een 20-jarige Vlissinger is zaterdag rond 03.45 uur op het Bellamypark in zijn woonplaats aangehouden.
De man wordt ervan verdacht in een horecagelegenheid een 22-jarige Vlissinger verbaal had bedreigd en een 25-jarige Vlissinger in het gezicht had geslagen. De 20-jarige man werd na verhoor met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld. De aanleiding was vermoedelijk een omgevallen drankje.