Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

16 oktober 2004

Katten-kunst in "Giftshop and Gallery Dogs & Cats"

De Hoornse kunstenaar Arie de Jong is vandaag (koopzondag 24 oktober) present bij de expositie van haar katten-kunst in de galerie van de splinternieuwe "Giftshop and Gallery Dogs & Cats" in de Kerkstraat in Hoorn. Achter in de winkel vindt u de galerie met pastels, wandborden en zeefdrukken op papier en keramiek. Daar zal Arie de Jong van 14.00 uur tot 17.00 uur uitleg geven over haar kunstwerken. Een ieder is van harte welkom.

Arie de Jong volgde haar opleiding aan de Amsterdamse Grafische School. Door de grafische technieken werd de belangstelling voor de Japanse houtdrukkunst gewekt. "En zodra je je gaat verdiepen in het werk van bijvoorbeeld Hiroshige en zijn tijdgenoot Kuniyoshi ontdek je steeds meer verfijning in hun tekeningen, stilering en thematiek. Bovendien was Kuniyoshi een groot kattenliefhebber, wat in veel van zijn prenten te zien is. Katten waren en zijn altijd populair geweest in Japan. En als er iets mij boeit dan zijn het wel katten". Aldus Arie de Jong. Vanaf 1993 verslindt zij dus alle boeken over Japan en verdiept zich in de Japanse cultuur. Op de expositie ziet u diverse werken (pastels, wandborden en zeefdrukken op paier en keramiek) van Arie de Jong en graag zal ze u op deze koopzondag het een en ander vertellen over de technieken en haar kattenliefde.

De winkel is uiteraard deze Koopzondag ook open (al vanaf 12 uur overigens) en zeker de moeite om te bekijken. In de winkel vindt u o.a. katten-serviesgoed, beeldjes, sieraden van de Oostenrijkse ontwerpster Rosina Wachtmeister. Ook uniek voor Hoorn en omgeving is een groot aanbod van de beroemde weverijen Ulster Weavers. Deze producten komen uit Ierland. Wie door dit aanbod denkt dat "Giftshop and Gallery Dogs & Cats"vooral luxe en dure artikelen verkoopt, heeft het goed mis. Er zijn betaalbare (cadeau-)artikelen te vinden, variërend van mokken tot placemats en van pluche honden tot houten katten. Ook kunt u er een kadobon aanschaffen zodat een katten- of hondenliefhebber iets van z'n eigen gading kan uitkiezen.

"Giftshop and Gallery Dogs & Cats"
Kerkstraat 2
1621 CE Hoorn
0229-210477

Openingstijden:
Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdag van 10 tot 17.00 uur
Donderdag op de koopavond tot 21.00 uur
Koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Einde persbericht

Voor nadere informatie en of afbeeldingen:
Evelyn Tesser, 06-20040591 of 0229-210477

---- --