Ingezonden persbericht


-----------------------
Amsterdam, 1 juni 2004

'KLASSIEK EUROPA'
Proef de elegantie in Uw glas

Zondag 24 oktober 2004, Sofitel The Grand, Amsterdam Openingstijden: 12.00 uur - 18.00 uur

Op zondag 24 oktober wordt in het Sofitel ' The Grand ' te Amsterdam de grootste proeverij van Europese wijnen in Nederland georganiseerd. Organisator is wijntijdschrift PersWijn, met een oplage van 15.000 exemplaren het grootste wijntijdschrift van Nederland.

Alle wijnproducerende landen van Europa zullen op dit evenement vertegenwoordigd zijn, en worden ondergebracht in aparte zalen. Per land zal een scala van kwaliteitswijnen te proeven zijn. Grote wijnlanden als Frankrijk, Spanje en Italië zullen ook presentaties van aparte regio's geven. Ook de minder bekende wijnlanden Oostenrijk, Portugal, Luxemburg, Griekenland en Oost-Europese landen krijgen een kans zich op het grote toneel te presenteren.

Importeurs, maar ook wijnproducenten die nog niet in Nederland vertegenwoordigd zijn, zullen hun wijnen laten proeven aan het Nederlandse publiek en de vakhandel. Er worden meer dan 1500 bezoekers verwacht, zowel vakmensen uit wijnhandel en horeca als liefhebbers. Dit publiek is van hoge kwaliteit, zoals op alle evenementen van PersWijn.

Als klassieke lokatie is gekozen voor het voormalige 16e eeuwse stadhuis van Amsterdam - Sofitel Hotel The Grand, gelegen aan een van de Amsterdamse grachten. The Grand is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Informatie op www.thegrand.nl

Tijdens de grote proeverij, die duurt van 12.00 tot 16.00 uur, zullen masterclasses en wedstrijden worden georganiseerd voor geïnteresseeerde proevers. In deze masterclasses komen speciale wijnen en bijzondere jaargangen op tafel. Ze worden voorgezeten door experts en bekende wijnpersoonlijkheden, maar meestal door de producenten zelf.

Ook aan de gastronomische aspecten van de prachtige wijnen is gedacht. Speciale lunch en diner arrangementen worden samengesteld, zodat de bezoeker optimaal kan genieten van de klassieke wijn/spijs combinaties.

Daarnaast worden wijnwedstrijden met specifieke thema's georganiseerd. Het programma volgt spoedig op de website www.wijnpers.nl/europa.

Boekingen en informatie :
Huub Snijders
0174-420534
06-12.42.65.06

KLASSIEK EUROPA
THE GRAND AMSTERDAM


---- --