UITGEVERIJ DE WIJNPERS
http://www.wijnpers.nl

'Klassiek Europa'

'KLASSIEK EUROPA'
Proef de elegantie in uw glas

Zondag 24 oktober 2004, Sofitel The Grand, Amsterdam Openingstijden: 12.00 uur - 18.00 uur

Op zondag 24 oktober wordt in het Sofitel 'The Grand 'te Amsterdam de grootste proeverij van Europese wijnen in Nederland georganiseerd. Bijna alle wijnproducerende landen van Europa zullen op dit evenement vertegenwoordigd zijn, en worden ondergebracht in aparte zalen. Deze overzichtelijke opstelling biedt een goed uitgangspunt voor liefhebber en wijnprofessional.

Achter de meer dan 80 tafels met meer dan 1.000 verschillende wijnen staan de importeurs, maar ook wijnproducenten die soms nog niet in Nederland vertegenwoordigd zijn. Ook de vakhandel en horeca zal deze gelegenheid aangrijpen om het brede scala wijnen te proeven. Iedereen heeft de mogelijkheid om landen, regio's, druivenrassen en producenten te vergelijken en nieuwe wijnen te ontdekken.

Van diverse landen als Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië zullen ook presentaties van aparte regio's geven worden. Ook de minder grote wijnlanden als Oostenrijk, Portugal, Luxemburg, Griekenland, Zwitserland en Oost-Europese landen krijgen een kans zich op het grote toneel te presenteren. Het entrée voor deze grootse proeverij bedraagt EUR 9,50.

Tijdens de grote proeverij, die duurt van 12.00 tot 18.00 uur, zullen masterclasses en wedstrijden met speciale thema's worden georganiseerd voor geïnteresseeerde proevers. In de masterclasses komen speciale wijnen en bijzondere jaargangen op tafel. Ze worden voorgezeten door experts en bekende wijnpersoonlijkheden of door de producenten zelf. Daarnaast worden wijnwedstrijden met specifieke thema's georganiseerd. Het programma volgt spoedig op de website www.wijnpers.nl/europa.

Organisator is wijntijdschrift PersWijn, met een oplage van 15.000 exemplaren het grootste wijntijdschrift van Nederland. PesrWijn organiseert jaarlijks zeven wijnevenementen. Er worden meer dan 1500 bezoekers verwacht, liefhebbers, maar ook vakmensen uit wijnhandel en horeca.

Als klassieke lokatie is gekozen voor het voormalige 16e eeuwse stadhuis van Amsterdam - Sofitel Hotel The Grand, gelegen aan de Amsterdamse Nieuwenzijds Voorburgwal. Ook gebruikt wordt de Raadszaal, waar ooit schout en schepenen van Amsterdam vergaderden. The Grand is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Informatie op www.thegrand.nl

Ook aan de gastronomische aspecten van de prachtige wijnen is gedacht. Speciale lunch en dinerarrangementen worden samengesteld, zodat de bezoeker optimaal kan genieten van de 'klassieke' wijn/spijs combinaties. Perswijnproeverijen zijn meestal vol, vooraanmelding op www.wijnpers.nl/europa (vanaf 15 juli 2004) zijn noodzakelijk.


---