Gemeente Neede

PERSBERICHT
Neede, 24 augustus 2004

Open Nederlands Kampioenschap Survival en eerste officiële NK voor Brandweerlieden Survival Neede viert op zondag 24 oktober jubileum met Nederlandse kampioenschappen

De Stichting Survival Neede viert dit jaar haar 12 ½ -jarig bestaan en mag daarom twee Nederlandse Kampioenschappen organiseren: het Open Nederlands Kampioenschap Survival (16 km) en het Nederlands Kampioenschap Survival voor Brandweerlieden (10 km). De Survivalrun Neede wordt gehouden op zondag 24 oktober in de prachtige omgeving van Neede. Er wordt een uitdagend parcours uitgezet en het belooft weer een spectaculaire run te worden. De Survivalrun Neede gold jarenlang als de zwaarste run van Nederland.

Nederlands Kampioenschap
Vorig jaar is in Neede een try-out gehouden voor deelname door de leden van alle brandweerkorpsen in Nederland aan een survivalrun. Door de naderhand lovende reacties heeft de Nederlandse Brandweer Sportbond besloten de survivalsport in zijn geledingen op te nemen. Het eerste officiële Nederlands Kampioenschap voor Brandweerlieden wordt een run van 10 km.

Voor het open Nederlands Kampioenschap (16 km) kan iedereen die lid is van de Survival Bond Nederland zich inschrijven.

Deelname
Deelname aan de 7 km-, 10 km- of 16 km-run staat open voor atleten die minimaal 18 jaar zijn. Recreanten kunnen ook als een koppel deelnemen aan de 7 km- en 10 km-run. Voor de 10 km. Individueel is deelname mogelijk voor zowel recreanten als atleten die meedoen in het Runner Up Circuit (R.U.C.).

Meer informatie is te vinden op de website: www.survivalneede.com

Stichting Survival Neede
Telefoon 0545-291336

.

---- --