Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuwe activiteiten BSN Oostgaarde

Logo Brede School Netwerken

Dit schooljaar sluit ook het Charles Vermeer Workshopcentrum zich aan bij de Brede School Netwerken (BSN). Het Workshopcentrum biedt dit seizoen muziekactiviteiten aan tegen een gereduceerde prijs. BSN biedt hiermee nog meer kinderen de kans hun muzikaliteit te ontwikkelen. In de herfstvakantie wordt voor 6- tot 9-jarigen de Muziek-Voor-Kids-Week gehouden en op zondag 24 oktober kunnen jongeren van 10 tot 14 jaar spannende ritmes trommelen tijdens de workshop Braziliaanse Percussie.

Muziek voor Kids
De Muziek-Voor-Kids-Week is een doldwaas muzikaal avontuur in de herfstvakantie voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Elke dag komt een nieuw instrument aan bod, maken de kids een eigen liedje, verzinnen ze een muzikaal verhaal en spelen de kinderen muzikale spelletjes. Alle muziekstijlen komen aan bod: van Bach tot K3. Iedere dag mag iemand zijn of haar lievelingsliedje laten horen en vertellen waarom dit het beste liedje van de wereld is. Vanaf 11.45 uur zijn ook de ouders van harte welkom, die dan misschien wel het publiek vormen tijdens een heus optreden.
De muziekworkshops worden gehouden van 18 tot en met 22 oktober, van 10.00 tot 12.00 uur. Docent: Esther Keymolen. Locatie: Charles Vermeer Workshopcentrum, Damsterdiep 58. Kosten: 4,-- per dag of 20,-- voor de hele cursus.

Braziliaanse Percussie
Tijdens de workshop Braziliaanse Percussie op zondag 24 oktober trommelen jongeren van 10 tot 14 jaar met allerlei percussie-instrumenten het carnaval van Rio de Janeiro naar zich toe. De deelnemers leren diverse Braziliaanse ritmes. Samen voelen ze de samba groeien. Percussie is de ideale manier om samen muziek te maken. Docent Edson Gomes brengt zelf verschillende soorten instrumenten mee, die onder de deelnemers worden verdeeld. Braziliaanse ritmes lenen zich uitstekend voor samenspel tussen beginners en gevord erden.Debeginnerslerenalsnelde basispatronen te spelen, terwijl de gevorderden wat ingewikkeldere patronen en technieken beheersen.
Locatie: Charles Vermeer Workshopcentrum, Damsterdiep 58. Tijd: 15.00 tot 17.00 uur. Kosten: 4,--.

De muziekactiviteiten zijn ontwikkeld naar aanleiding van de resultaten van het Kom-Op-Een-Idee-Spel, dat werd gespeeld door de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen Pieter Bas en De Octopus. Tijdens het spelen van dit spel uitten zij begin dit jaar hun we nsenenideeënoverdeindelingvanhunvrijetijd.