Gemeente Delft

'Gebruik je hersens' op de Delftse Wetenschapsdag op 24 oktober

Zondag 24 oktober staat in het teken van de Wetenschapsdag. Van 11.00 tot 17.00 is er van alles te doen in het Bacinol en bij het ziekenhuis, Festo, Legermuseum*, Techniekmuseum* en Botanische Tuin* (*vanaf 10.00 uur open). Dit is het evenement in Delft waar jong en oud worden meegenomen in de wereld van wetenschap en techniek. Je komt van alles te weten en gaat op een ware ontdekkingstocht. Er zijn workshops, lezingen, pretlabs (tegen een kleine vergoeding), vele proefjes en doe-activiteiten en voor knappe koppen de enige echte Delftse 'Wetenquiz'.

Bedrijven samen in 'het Bacinol'
Delft slaat de handen ineen en organiseert samen met diverse bedrijven en instellingen een spetterende dag. Men ziet en beleeft van alles in de oude fabriek 'het Bacinol' aan de Wateringsevest. Hier kunnen kinderen proefjes doen die alles te maken hebben met DSM, Hogeschool INHOLLAND, TNO, WL | Delft Hydraulics en de Gemeente Delft.

Wetenquiz, een uitdaging voor je hele familie
Wie is er het slimst thuis? Zoek het uit en neem het op tegen je ouders in de Wetenquiz in het Bacinol! Wie weet haal jij het diploma 'Delftse kennistopper'.

Bedrijven openen hun deuren
In de laboratoria van het Reinier de Graaf Gasthuis kan men aan de slag met spannende testjes. In het Techniekmuseum zijn er voor kinderen van 6 t/m 14 jaar coole workshops en voor jong en oud diverse hersenkrakende spelletjes. In de Botanische Tuin kom je achter de 'technische geheimen' van moeder natuur en mag je op zoek naar een echte schat. In het Legermuseum leer je alles over de apparatuur van de verbindingsdienst van de landmacht en houd je je hersens voor de gek met camouflageschmink. Wil je weten hoe je techniek slim inzet voor het maken van producten zoals koekjes, vlaaien, telefoons, tv's en auto's? Breng dan een bezoek aan Festo.

Kortom, neem je hele familie mee, en laat van 11.00 tot 17.00 uur je hersens kraken op de Delftse Wetenschapsdag.

Tussen de diverse locaties rijden er pendelbussen.

Voor meer informatie; www.delft.nl of haal de folder bij het Toeristen Informatie Punt aan de Hippolytusbuurt.


************