Ingezonden persbericht


Concertzaal In den Wouwdfluit

Wouw, 13 oktober 2004

Concert door Piano Trio op zondag 24 oktober Concertzaal "In den Wouwdfluit"

Yvonne Hamelink viool, Mirjam Bosma violoncello en Ben Martin Weijand piano

Het aanstaande concertweekend In den Wouwdfluit is op vrijdag 22 oktober en zondag 24 oktober. Op vrijdagavond geeft Jan Walraven zijn orgelbespeling.

Hij speelt uit het Vincent Novello Organbook muziek van Antwerpse organisten.

Zondag 24 oktober Piano Trio met de volgende artiesten:

Yvonne Hamelink viool, Mirjam Bosma violoncello en Ben Martin Weijand piano.

Zij spelen van Franz Schubert het pianotrio opus 99. Na de pauze vervolgen ze het programma met de Elegie van Sosef Suk en besluiten zij het concert met het pianotrio nummer 2 van Johannes Brahms.

Yvonne Hamelink studeerde viool aan het Brabants Conservatorium bij Kati Sebestyèn, waar ze het Docerend Musicus diploma behaalde. Bij Emmy Verhey slaagde ze voor het Uitvoerend Musicus diploma aan het Utrechts Conservatorium.

Al tijdens haar studies was ze actief in diverse kamermuziekensembles, waaronder kamerorkest Musica Dulcis en het Luna Strijkkwartet waarmee ze diverse concerten gaf onder meer In den Wouwdfluit. Na de voltooïng van haar studie vond zij snel een baan bij het Nederlands Radio Symfonie Orkest. Tevens is zij aanvoerder tweede violen in het Rotterdams Kamerorkest. Zij speelt regelmatig bij andere orkesten als het Rotterdams Philharmonisch orkest en het Metropole Orkest. Sinds 2000 maakt zij deel uit van het Isis Strijkkwartet, samengesteld uit leden van het NRSO.

Mirjam Bosma begon haar studie aan het Gronings Conservatorium bij Ben de Ligt en behaalde het diploma Docerend musicus in Den Haag bij Fred Pot. Ze voltooide haar studie met het Uitvoerend musicus diploma bij Herre Jan Stegenga. Tijdens haar studie speelde zij al in de diverse orkesten. Sinds 1998 is zij verbonden aan het Nederlands Radio Symfonie Orkest. Zij is lid van het Isis Strijkkwartet en ze is aanvoerder van de violoncelli van het Rotterdams Kamerorkest.

Ben Martin Weijand studeerde in Tilburg bij Theo Bles en Liana Serbescu. Na zijn afstuderen heeft hij nog 14 jaar gewerkt als begeleider van de meest uiteenlopende instrumenten aan het Brabants Conservatorium. Ben Martin Weijand is als pianist bonden aan het Groot Omroep Koor en het Brabantkoor. Hierdoor werkt hij regel-matig met dirigenten en solisten als Haitink, Rattle, de Waart en Margiono.

Vrijdag 22 oktober Orgelbespeling Jan Walraven. Zaal open 20.00 en 20.30 concert

Zondag 24 oktober Pianotrio Yvonne Hamelink, Mirjam Bosma, Ben Martin Weijand.

Zaal open 15.30 en Concert 16.00 Entree ¤ 9,00 inclusief koffie met het vermaarde Wouwdfluitkoekje.

21eaa16.gif

Het concert op 28 november wordt verplaatst naar het volgende seizoen i.v.m. de zwangerschap van pianiste Marianne Boer. Ook de orgelbespeling op 26-11 vervalt.

Jan en Loes Walraven-van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw Nederland
tel: ++31(0)165 30 18 39
e-mail wouwdfluit@wanadoo.nl
homepage http://home.wanadoo.nl/wouwdfluit
Jan en Loes Walraven-van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw Nederland
tel: ++31(0)165 30 18 39
e-mail wouwdfluit@wanadoo.nl
homepage http://home.wanadoo.nl/wouwdfluit