Ingezonden persbericht


Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Première - De winkel van Rinkeldekinkel door Theater Popject Zondag 24 oktober 2004
14 uur in de Oranjerie

Op de laatste zondag van de herfstvakantie vindt tijdens de Wetenschapsdag de première plaats van de nieuwste jeugdtheaterproduktie van Theater Popject: De winkel van Rinkeldekinkel. Theater Popject maakt bijzondere voorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar. Deze keer vormen geluiden en gedichten een leidraad in het verhaal. In het spel wordt gezocht naar de geheimzinnige overgang tussen geluid en muziek, in combinatie met beeld. De voorstelling is een collage van dwaze en ongewone situaties en verhalen - in beeld en geluid. Er wordt gebruik gemaakt van beeldendtheater, objectenspel en dans. Spelers tijdens deze voorstelling van Theater Popject zijn Penina Schupper, Anita t'Sas en Ben van Kempen. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van teksten van Kurt Schwitters en Paul van Ostayen. De begeleidende muziek is van de Leidse componist Burkhardt Söll.


Scènes uit de Winkel van Rinkeldekinkel door Theater Popject

(Een bestand op hogere resolutie van deze foto's kan worden aangevraagd via: veen@hortus.leidenuniv.nl)

Het verhaal van ´De winkel van Rinkeldekinkel´
De winkel van 'Rinkeldekinkel' is geen gewone winkel maar een heel bijzondere muziekwinkel. Je kunt er niet alleen de meest gekke en vreemde geluiden en muziekjes kopen (zoals een concert voor fluitketel en fietspomp, slaapliedjes voor je goudvis) maar ook snuisterijen en rariteiten als een jodelklavier. Er komt helaas nooit een klant! Tot er op een dag zomaar iemand midden in de winkel staat die het rustige leven van meneer Rinkeldekinkel danig overhoop gooit.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij de entree van de Hortus botanicus Leiden. Kinderen tot 12 jaar E 5 / volwassenen E 8. Reserveren is niet mogelijk. De voorstelling begint om 14.00 in de Oranjerie van de Hortus botanicus Leiden. Vanwege Wetenschapsdag is de entree tot de Hortus op zondag 24 oktober gratis.

Première - De winkel van Rinkeldekinkel door Theater Popject

Waar
Oranjerie van de Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, Leiden

Wanneer

Zondag 24 oktober 2004 om 14.00 uur.

Kaarten
Verkrijgbaar bij de entree van de Hortus botanicus Leiden. Reserveren niet mogelijk. Kinderen tot 12 jaar E 5,-
Volwassenen E 8,-

Informatie
Hortus botanicus Leiden 071-5277249 / www.hortusleiden.nl

Aan de redactie:
Voor informatie over De winkel van Rinkeldekinkel de kunt u contact opnemen met:

Stans van der Veen / Hortus botanicus Leiden 071-5275144 Anita 'tSas / Theater Popject 071-5225682 of 06 51295526

14 oktober 2004, Leiden


---- --