Gemeente Neede

PERSBERICHT
Neede, 12 oktober 2004

Inschrijving voor Needse survivalrun verloopt boven verwachting

RECORD VAN 500 DEELNEMERS AAN SURVIVALRUN IN NEEDE OP ZONDAG 24 OKTOBER

De Stichting Survival Neede, die dit jaar haar 12 ½ jarig jubileum viert, mag zich verheugen op een recordaantal deelnemers (500) uit alle windstreken van Nederland. Naast de reguliere onderdelen (RUC, recreantenloop en koppelrun) worden dit jaar twee Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd: het Open Nederlands Kampioenschap Survival (16 km) en het Nederlands Kampioenschap Survival voor Brandweerlieden (10 km).

Parcours

Er is dit jaar wederom een uitdagend parcours uitgezet. Vooral de combinatiehindernis 28 aan de Wunnerweg, hindernis 8 bij de Giffelerbrug en de hindernissen op de Needse Berg hebben een hoog survivalgehalte. De grootste publiekstrekker zal als vanouds de spectaculaire hindernis bij de grote vijver in de woonwijk de Hofmaat zijn.

Kanshebbers

De grote kanshebbers bij de heren voor het Nederlands Kampioenschap Top Survival Circuit (TSC) zijn Daniël Marsman uit Gelselaar, Rudi Ruesink uit de Heurne, Jeroen van de Markt uit Zeist en de winnaar van het RUC-circuit 2003/2004 Huub Bergervoet uit Zeist.

Bij de damens zulleno.a. Lia Nummerdor uit Vragender, Rachel Admiraal uit Groningen en Susan Heffels uit Sint Odilienberg deelnemen.

Routes

De deelnemers starten op zondag 24 oktober vanaf 09.00 uur vanaf het Sportcentrum 't Spilbroek te Neede. Nagenoeg parallel aan het parcours van de deelnemers zijn een bewegwijzerde fiets- en autoroute uitgezet. Bij de infobalie van de Stichting Survival Neede in het sportcentrum zijn deze omschreven routes tevens gratis verkrijgbaar.

Meer informatie is te vinden op de website: www.survivalneede.com

Stichting Survival Neede
Telefoon 0545-291336

---- --