Ingezonden persbericht


Persbericht

Living History Group Holland speelt in Aviodrome scènes uit Tweede Wereldoorlog na

Lelystad, 18 Oktober 2004- Op zondag 24 oktober speelt de Living History Group Holland in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome acties na, die de Eerste Britse Airborne Divisie tijdens de bevrijding van Nederland in 1944 heeft meegemaakt. De Living History Group zal de toeschouwers het Luchtvaart-Themapark Aviodrome terugbrengen naar 1944, toen de luchtlandingstroepen een belangrijke rol speelden bij de bevrijding van Nederland. De Eerste Britse Airborne Divisie nam in de Tweede Wereldoorlog deel aan Operation Market Garden: de geallieerde luchtlandingen bij Arnhem. Met o.a. jeeps worden historische en spectaculaire gevechtsscènes uitgevoerd.

Dakota
Precies 60 jaar geleden was de bevrijding van ons land in volle gang. Het gezelschap van de Living History Group Holland speelt op een zo authentiek mogelijke wijze deze historische gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis na. Dit gebeurt op verschillende locaties in Nederland waaronder nu voor de tweede maal bij de Aviodrome. Ook het bekendste militaire transportvliegtuig uit de geschiedenis, de Douglas C-47 Dakota met de naam 'Fifi-Kate', wordt bij de act betrokken. De Dakota speelde een hoofdrol tijdens de luchtlandingen bij Arnhem in 1944. De Dakota 'Fifi Kate', in de invasiekleuren van de Britse Royal Air Force uit 1944, is nog tot januari bij de Aviodrome op de luchthaven Lelystad te zien.

Gratis

Meer informatie over activiteiten in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome zijn te krijgen via www.aviodrome.nl en bij tel. 0900-aviodrome (0900-2846376). Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is dagelijks geopend van 10:00-17:00. De optredens op 24 oktober vinden doorlopend plaats tussen 10:00 uur en 17:00 uur en zijn gratis toegankelijk voor alle bezoekers van de Aviodrome.

Noot voor de pers,

Ingezonden persbericht