Ingezonden persbericht


PERSBERICHT d.d. 22 oktober 2004

Eerste Finale NKK Zeeslag op Attractiepark Cape Holland

Winnaar kan gratis op vakantie en onbeperkt naar 8 attractieparken

De ontknoping van het Nederlands Kinder Kampioenschap Zeeslag op Attractiepark Cape Holland komt naderbij. Zondag 24 oktober strijden de laatste twee overgebleven kapiteins om de totale heerschappij over de wereldzeeën. De strijd vangt 's middags om 14.00 uur aan op het benedendek van het grootste VOC-schip ter wereld; de Prins Willem. De winnaar van het NKK Zeeslag mag zich niet alleen de onbetwiste heerser over de wereldzeeën noemen, maar wint ook een mooie prijs. De winnaar mag namelijk op een korte vakantie in Nederland met gratis toegang tot acht attractieparken in Nederland.

Zeeslag
Zeeslag is een spel waarbij spelers boten van elkaar trachten te laten zinken. De boten liggen op bepaalde coördinaten. De spelers vuren beurtelings schoten af op deze coördinaten, in de hoop een schip te raken. De winnaar is de speler die met de minste schoten de vloot van de tegenstander laat zinken. De afgelopen herfstvakantieweek hebben honderden kinderen dagelijks zeeslagen gevoerd. Iedere dag kon slechts één deelnemer doorgaan naar de finale. Deze winnaars strijden allemaal voor de eeuwige roem en een mooie prijs: een korte vakantie in Nederland met onbeperkt toegang tot acht attractieparken.

VOC en zeeslagen
In Attractiepark Cape Holland draait alles om de VOC en piraten. De VOC is met name bekend om de handelsreizen die zij met hun schepen maakten. De VOC heeft echter ook deelgenomen aan oorlogen zoals de Eerste Engelse Oorlog. Bij gebrek aan oorlogsschepen werd de Prins Willem, die aanvankelijk 24 kanonnen had, in 1652 uitgerust als oorlogsschip met 40 kanonnen. Hij heeft o.a. meegevochten in de slag bij Duins. De Prins Willem heeft toen onder andere dienst gedaan als admiraalsschip voor de zeeheld Witte de With. Daarnaast moesten de handelsreizigers ook waken voor aanvallen van piraten. Deze probeerden schepen te enteren en hun lading te stelen.

Spannende avonturen
In Attractiepark Cape Holland beleven kinderen allerlei spannende avonturen. Zo ontdekken ze Pirate Village, het domein van de piraten, waar ze kunnen klimmen en klauteren. Tijdens een bezoek aan de Hurricane, de grootste nautische simulator van Nederland, ontdekken ze waarom de zeelieden van de VOC in die tijd bang waren voor stormen en piraten. Ook komen ze in de VOC Wonderwalk te weten hoe een schip in die tijd gebouwd werd. Hoogtepunt van de ontdekkingstocht is een bezoek aan het grootste VOC-schip ter wereld de 'Prins Willem'. Dit schip ligt afgemeerd aan de kade van Attractiepark Cape Holland. Het schip is maar liefst 72 meter lang en 54 meter hoog en was het vlaggenschip van de VOC. Tijdens hun ontdekkingstocht kunnen kinderen bovendien 'oog in oog' komen te staan met de kapitein van de Prins Willem, zijn bemanning of gevaarlijke piraten. Cape Holland Lifeboat Museum
Avonturen op zee beleven is leuk, maar wat gebeurt er als er wat mis gaat? Gelukkig zijn er dan nog andere helden. In het Cape Holland Lifeboat Museum komt men op een interactieve en spannende manier van alles te weten over de geschiedenis en het heden van het redden van mensen op zee. Er is een grote collectie reddingsboten en materieel te zien. Bovendien kunnen bezoekers mee maken hoe gevaarlijk het werk van de redders is. Ze voelen wat het is om met een reddingsboot in windkracht 10 buitengaats te gaan of ondergaan een aanvaring in de mist

Voor meer informatie over Attractiepark Cape Holland kan men bellen met tel: 0223-674010. Ook kan men een kijkje nemen op www.capeholland.nl.